Antena Meniu Search
x

Raid masiv într-un centru de refugiaţi din Germania, în căutarea individului suspectat că a comis atentatul din Berlin

Poliţia germană a descins în această dimineaţă într-un centru de refugiaţi din Germania, în căutarea tunisianul Anis Amri. Individul e suspectat că a ucis 12 oameni şi a rănit alţi 48, în atentatul din Berlin.

Poliţia germană a descins în această dimineaţă într-un centru de refugiaţi din Germania, în căutarea tunisianul Anis Amri. Individul e suspectat că a ucis 12 oameni şi a rănit alţi 48, în atentatul din Berlin.

Poliţiştii au vizat un centru de refugiaţi din oraşul Emmerich, din landul Renania de Nord-Westfalia. Acolo a locuit tunisianul Anis Amri, după ce a venit în Germania, anul trecut, când a aplicat pentru azil.

Anchetatorii bănuiesc că individul a ţinut legătura cu mai mulţi refugiaţi din acest centru, care pot furniza acum informaţii despre fugar. Anis Amri e liber, e înarmat şi extrem de periculos, a avertizat poliţia germană.

Potrivit New York Times, tânărul de 24 de ani a căutat pe internet informaţii despre cum se realizează dispozitive explozive şi a comunicat cu organizaţia Statul Islamic, potrivit unui articol apărut miercuri seara în New York Times.

Pe acelaşi subiect

Tunisianul se afla, de asemene,a pe o listă cu persoane care au interdicţie de călătorie în SUA, a precizat ziarul, citând un oficial american sub rezerva anonimatului, transmite Agerpres.

Amri, care a folosit mai multe nume false şi riscă să fie deportat, este bănuit că a fugit de la locul atentatului comis luni seara la Berlin, în care 12 persoane au fost ucise şi alte 48 au fost rănite.

Printre persoanele ucise se află şi şoferul polonez al camionului, care a fost găsit împuşcat şi înjunghiat în cabină. Actele de identitate ale lui Anis Amri au fost găsite în camion după atac.

Anis Amri a fost supravegheat în perioada martie-septembrie anul acesta, fiind bănuit că ar fi vrut să fure bani pentru a cumpăra arme automate cu scopul de 'a comite probabil un atac împreună cu complici', au anunţat autorităţile berlineze. Cu toate acestea, în urma supravegherii nu au fost strânse suficiente dovezi pentru a se formula acuzaţii împotriva sa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Raid masiv într-un centru de refugiaţi din Germania, în căutarea individului suspectat că a comis atentatul din Berlin