Antena Meniu Search
x

Refugiatul suspectat că a comis atacul terorist din Berlin, căutat şi în Europa. Detalii uluitoare despre individul considerat extrem de periculos

Poliţia germană a lansat o masivă operaţiune de căutare a individului bănuit că a comis atentatul din Berlin. A fost dat în urmărire şi în Europa. Uluitor, autorităţile din Germania au vrut să-l deporteze, dar nu au putut.

Poliţia germană a lansat o masivă operaţiune de căutare a individului bănuit că a comis atentatul din Berlin. A fost dat în urmărire şi în Europa, iar recompensa oferită e de 100 de mii de Euro.

Poliţiştii germani au lansat o adevărată vânătoare a noului suspectul în cazul masacrului din Berlin. Pe capul său a fost pusă şi o recompensă de 100 de mii de Euro.

Anis Amri, refugiat tunisian a fost dat în urmărire şi în alte state europene. Anunţul a fost făcut de Ministrul de Interne German, Thomas de Maiziere, într-o conferinţă de presă.

Pe acelaşi subiect

"Acest suspect e dat în căutare de azi-noapte, atât în Germania, cât şi în Spaţiul Schengen", a spus ministrul de Maiziere.

Amri e bănuit a fi teroristul care a intrat cu TIR-ul în mulţime sau cel puţin a avut legături cu acest atentat. Anchetatorii l-au identificat ca principal suspect după ce au găsit în cabina TIR-ului un document de identitate al individului.

Potrivit presei germane, autorităţile îl consideră un personaj extrem de periculos, care fost antrenat pentru a folosi armele de foc. Foloseşte 6 identităţi şi 3 naţionalităţi. Are, de asemenea, legături cu o reţea islamistă şi e simpatizant al unei grupări teroriste, spun surse din anchetă. De altfel, poliţia a avertizat populaţia că suspectul e înarmat şi e un mare risc pentru securitate.

În trecut, individul a fost arestat pentru o gravă agresiune, Uluitor, autorităţile germane au vrut să-l deporteze, însă n-au putut, pentru că nu avea documente valabile. Ba mai mult, i-au pierdut şi urma. Acum, operaţiunea de căutare se concentrează în primul rând în zona Berlinului. 

Cine e Anis Amri

Tânărul e născut în 1992 în oraşul Tataouine, aproape de graniţa cu Libia. Oraşul e acum un fief al ISIS. Individul a venit în Germania în iulie 2015, ca refugiat şi a aplicat pentru azil. Iniţial, a stat în landul Renania de Nord-Westfalia, într-un centru de refugiaţi din oraşul Emmerich. Însă, ulterior, individul a locuit în mai multe zone ale Germaniei.

Din februarie 2016 a venit în Berlin. Tânărul refugiat a provocat o serie de probleme autorităţilor germane şi, în iunie 2016, cererea de azil i-a fost respinsă.

Când autorităţile au vrut să-l deporteze, s-au trezit cu mâinile legate pentru că Amri nu avea... acte valide. A fost reţinut de mai multe ori şi, de fiecare dată, avea identitate diferită: s-a dat drept tunisian, libanez şi egiptean.

În august, Amri a fost din nou arestat, având asupra lui un paşaport fals. Surse din anchetă spun că, de atunci, telefonul i-a fost monitorizat de serviciile speciale germane, însă, în decembrie, lui Amri i s-a pierdut urma.

Tot presa germană spune că, pe un cont de Facebook cu numele său, Amri ar fi dat "like" grupării tunisiene Ansar al-Sharia, implicată în 2 atacuri teroriste sângeroase anul trecut şi în acest an, soldate cu peste 50 de morţi.

Atentatul din Berlin ar putea afecta grav popularitatea cancelarului Angela Merkel criticată de o parte a electoratului german pentru politica deschisă faţă de refugiaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Refugiatul suspectat că a comis atacul terorist din Berlin, căutat şi în Europa. Detalii uluitoare despre individul considerat extrem de periculos