Antena Meniu Search
x

Video Sute de gravide trebuie să-și găsească repede un loc unde să nască, după închiderea maternității Polizu din Capitală. ”Doctorul m-a anunţat azi şi eu trebuia să nasc a doua zi”

Sute de femei, cele mai multe din București, sunt puse acum în situația de a găsi o clinică în care să nască. Cea mai mare și mai cunoscută maternitate din Capitală a fost închisă pentru nașteri pe repede-nainte. Și așa rămîne cel puțin până la finalul verii când se speră să fie terminate reparațiile de care are nevoie sala de nașteri pentru a primi autorizația de funcționare. Mamele care își așteaptă vara asta sorocul trebuie să-și găsească repede un loc la alte clinici, toate aglomerate după pandemie.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 03.07.2021, 22:44

Poza preview Profimedia Images Vezi și

După 20 de ani în care nu s-a făcut nimic, sala de naşteri intră în renovare. Tocmai aici veneau să nască cele mai multe dintre femeile din Bucureşti şi tot aici ajungeau inclusiv cazurile grave de la clinicile private.

Alexandra Milea: ”Lucrările de renovare se vor încheia cel mai devreme pe 5 septembrie. Intre timp, cele 700 de femei care erau programate să nască aici vara aceasta s-au dus la celelalte maternităţi din Bucureşti. Foarte puţine au ajuns la clinici private”.

Dana Oprescu, şef de secţie maternitatea Polizu: ”Cam deprimant pentru ele. De exemplu, o pacientă chiar ieri mi-a plâns în cabinet. Din păcate va trebui să meargă către alte maternităţi. Fiecare unde şi-a găsit”.

Aglomerație la Filantropia și Giulești

Doar că celelalte spitale nu mai fac faţă numărului mare de paciente. La maternitatea Filantropia, mai bine de zece gravide au aşteptat să intre la control în curtea spitalului, în picioare, la 30 de grade celsius.

Gravidă: ”O să iasă o doamnă care are programările şi trebuie să-i daţi uneia dintre ele actele”.

Foarte aglomerat este şi la maternitatea Giuleşti.

Paznic: ”Săptămâna viitoare o sa fie mai forţă. Crimă şi pedeapsă. Păi la câtă lume o să vină!”

Varianta maternităţii Bucur nici nu poate fi luată în calcul. Acolo ajung doar gravidele covid pozitive.

Grupurile de mame sunt pline de mesajele celor care se tem că nu vor avea unde să nască.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Renovările la Polizu se fac cu bani din donaţii

Dana Oprescu, şef de secţie maternitatea Polizu: ”Nu am avut noroc ca celelalte spitale să ţinem de primărie care să dea niște bani să renovăm un spital. Cum ministerul tot timpul nu a avut bani, bani de renovare nu s-au găsit niciodată!”

Estimările arată că pentru lucrările de renovare va fi nevoie de aproape 300 de mii de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Sute de gravide trebuie să-și găsească repede un loc unde să nască, după închiderea maternității Polizu din Capitală. ”Doctorul m-a anunţat azi şi eu trebuia să nasc a doua zi”