Video Sute de oameni s-au adunat la Festivalul Cârnaţilor, în Harghita. Patru echipe din România şi trei din Ungaria şi-au prezentat bucatele la eveniment
Sărbătoare gastronomică în Harghita. Sute de oameni s-au adunat la Festivalul Cârnaţilor, de la Cristuru Secuiesc, pentru a duce mai departe tradiţia locală de pregătire a preparatelor din porc. Din mâinile bucătarilor pricepuţi au ieşit cele mai apetisante produse.
Într-o atmosferă de sărbătoare, cu muzică bună şi mâncare pe măsură, oamenii s-au adunat la Festivalul Cârnaţilor, pentru a înţelege mai bine cum este păstrată tradiţia preparării produselor din porc. Șapte echipe ,patru din România şi trei din Ungaria, şi-au prezentat bucatele în cadrul evenimentului.
Koncz Hunor Janos, primarul orașului Cristuru Secuiesc: La acest eveniment sunt participanţi din şapte echipe. Au venit şi echipe din Ungaria. Am organizat acest eveniment, pentru că lumea din Cristuru trebuie să vadă cum trăim noi.
Scopul principal al Festivalului este cel de a degusta mâncărurile tradiţionale din diverse zone
Participanţii au fost nevoiţi să se prezinte şi cu o reţetă tradiţională de cârnaţi. Scopul principal al Festivalului a fost acela de a degusta mâncărurile tradiţionale din diverse zone. Astfel în multitudinea de preparate s-au regăsit cârnați, caltaboș sau jumări.
- Ciocolată şi praline cu urechi de porc, pălincă sau ţelină. Sortimente inedite, la fastivalul din Capitală:...
- Festivalul "Fum și Sare" din Harghita. Vedeta evenimentului a fost slănina: "Gusturi autentice, vechi"
- Taste of Transylvania, la 100 de metri sub pământ. Unde se ţine primul festival gastronomic subteran din România
- Carnavalul de la Rio a început. Zeci de mii de turişti sunt aşteptaţi la cea mai mare petrecere a planetei
- Momentul viral în care un robot umanoid a făcut "scurtcircuit" şi a atacat participanţii la un festival din China
Nu a lipsit nici tocana de varză cu carne de porc alături de tradiţionala mămăliguţă.
Kiss Ida, participant: Am pregătit pomana porcului, cu mai multe feluri de mâncare, printre care am pregătiut supă de varză cu carne de porc, acrişoară, cu mămăligă.
O misiune importantă a avut-o şi juriul, însă, care a apreciat preparatele celor 7 echipe.
Bakkos Karoly, membru juriu: Jurizarea a fost destul de grea, pentru că echipele sunt bine pregtite. Au venit nişte oameni care se ocupă şi acasă cu aşa ceva, deci au experienţă bună şi s-au făcut mâncăruri foarte bune.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰