Antena Meniu Search
x

Video Sute de oameni s-au adunat la Festivalul Cârnaţilor, în Harghita. Patru echipe din România şi trei din Ungaria şi-au prezentat bucatele la eveniment

Sărbătoare gastronomică în Harghita. Sute de oameni s-au adunat la Festivalul Cârnaţilor, de la Cristuru Secuiesc, pentru a duce mai departe tradiţia locală de pregătire a preparatelor din porc. Din mâinile bucătarilor pricepuţi au ieşit cele mai apetisante produse.

de Redactia Observator

la 26.02.2023, 09:35

Vezi și

Într-o atmosferă de sărbătoare, cu muzică bună şi mâncare pe măsură, oamenii s-au adunat la Festivalul Cârnaţilor, pentru a înţelege mai bine cum este păstrată tradiţia preparării produselor din porc. Șapte echipe ,patru din România şi trei din Ungaria, şi-au prezentat bucatele în cadrul evenimentului.

Koncz Hunor Janos, primarul orașului Cristuru Secuiesc: La acest eveniment sunt participanţi din şapte echipe. Au venit şi echipe din Ungaria. Am organizat acest eveniment, pentru că lumea din Cristuru trebuie să vadă cum trăim noi.

Scopul principal al Festivalului este cel de a degusta mâncărurile tradiţionale din diverse zone

Participanţii au fost nevoiţi să se prezinte şi cu o reţetă tradiţională de cârnaţi. Scopul principal al Festivalului a fost acela de a degusta mâncărurile tradiţionale din diverse zone. Astfel în multitudinea de preparate s-au regăsit cârnați, caltaboș sau jumări.

Nu a lipsit nici tocana de varză cu carne de porc alături de tradiţionala mămăliguţă.

Kiss Ida, participant: Am pregătit pomana porcului, cu mai multe feluri de mâncare, printre care am pregătiut supă de varză cu carne de porc, acrişoară, cu mămăligă.

O misiune importantă a avut-o şi juriul, însă, care a apreciat preparatele celor 7 echipe.

Bakkos Karoly, membru juriu: Jurizarea a fost destul de grea, pentru că echipele sunt bine pregtite. Au venit nişte oameni care se ocupă şi acasă cu aşa ceva, deci au experienţă bună şi s-au făcut mâncăruri foarte bune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Sute de oameni s-au adunat la Festivalul Cârnaţilor, în Harghita. Patru echipe din România şi trei din Ungaria şi-au prezentat bucatele la eveniment