Antena Meniu Search
x

SUTE de sindicaliști de la Arcelor Mittal Galați pichetează sediul Guvernului!

Peste 300 de persoane, membri ai Sindicatului Țevi Sudate Arcelor Mittal Galați, din cadrul Federației Metarom, pichetează marți sediul Guvernului.

Peste 300 de persoane, membri ai Sindicatului Țevi Sudate Arcelor Mittal Galați, din cadrul Federației Metarom, pichetează marți sediul Guvernului nemulțumiți de faptul că la licitația pentru construcția gazoductului BRUA au fost acceptate doar firme din Rusia și Turcia, scrie Agerpres

Aceștia sună din vuvuzele, bat în butoaie și flutură pancarte pe care scrie: "Corupția voastră e mai tare ca oțelul nostru? Suntem în UE ca să importăm din China?", "Nu plătiți slujbele din China; protejați industria care a mai rămas", "Puțin mai producem, ne omorâți pe toți?", "Țevile românești — bune în toată lumea, nu și la noi", "Bani europeni pentru producători europeni, UE = comunitatea oțelului, ați uitat?". 

"Noi astăzi protestăm față de proiectul BRUA. Cred că nu foarte multă lume din țară știe ce înseamnă proiectul BRUA, noi le spunem că acest proiect este sponsorizat prin bani europeni și bani publici din România, este o variantă de ocolire a teritoriului rusesc, cu gaze aduse din Kazahstan. Noi protestăm astăzi deoarece la licitația pentru construcția de țevi au fost acceptate doar firme din Turcia și Rusia, ceea ce nu este normal. Banii europeni și fondurile noastre publice se duc în altă parte în afară de România, unde legile europene spun clar că acest contract trebuie atribuit unității noastre deoarece cel puțin 50% vor fi cu bani din Europa și producție europeană și restul să fie non-europeană, iar noi, întreprinderea noastră, este capabilă să producă această conductă de 550 de kilometri", a declarat pentru AGERPRES, președintele sindicatului, Ioviță Lungu.

El a precizat că la pichetare sunt prezenți aproximativ 300, însă urmează să mai vină autocare. 

Ministrul Energiei, Toma Petcu, declara în luna martie că lucrările la gazoductul BRUA (Bulgaria — România — Ungaria — Austria) vor începe la sfârșitul acestui an, iar conducta va fi funcțională în 2020, când ExxonMobil și OMV Petrom vor începe extracția gazelor naturale din Marea Neagră.

Noul gazoduct ar fi urmat să aibă o lungime totală de 550 de kilometri. Transgaz va primi de la Comisia Europeană 179 de milioane de euro pentru acest proiect.

Sursă: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » SUTE de sindicaliști de la Arcelor Mittal Galați pichetează sediul Guvernului!