Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sute de şoferi prinşi băuţi sau drogaţi la volan, în urma unei acţiuni a Poliţiei Rutiere

Reprezentanţii Poliţiei Rutiere Române au ieşit la vânătoare de şoferi băuţi sau drogaţi în cadrul "Alcohol&Drugs Marathon" inclusă în operațiunea "Alcohol&Drugs" a ROADPOL (Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa).

de Redactia Observator

la 23.06.2021 , 13:41

Aproape 19.000 de şoferi au fost testaţi în cadrul acţiunii puse la cale de Poliţia Rutieră
Aproape 19.000 de şoferi au fost testaţi în cadrul acţiunii puse la cale de Poliţia Rutieră - Poliţia Română
  • Aproape 19.000 de şoferi au fost testaţi în cadrul acţiunii puse la cale de Poliţia Rutieră.

În cadrul acţiunii respective au fost verificaţi aproape 19.000 de conducători auto, iar dintre aceştia 12 au fost descoperiţi ca fiind drogaţi, iar 467 au fost descoperiţi ca fiind beţi. Dintre şoferii beţi la volan, 138 aveau alcoolemie cât să reprezinte o infracţiune, iar 329 aveau alcoolemie cât să reprezinte o contravenţie.

Reprezentanţii Poliţiei Rutiere Române susţin că 2,52% dintre şoferii testaţi în cadrul acţiunii respective au fost depistaţi ca fiind băuţi sau drogaţi. Aceştia dau şi câteva exemple precum un şofer din Bacău dezorientat şi incoerent, care avea asupra sa trei plicuri transparente ce conţineau fragmente vegetale de culoare verde și două plicuri în interiorul cărora se afla o pulbere albă. Mai mult, şoferul din Bacău nici nu deţinea permis de conducere, aşa că a fost pus sub acuzare pentru comiterea mai multor infracţiuni.

Poliţiştii români susţin că a scăzut numărul accidentelor provocate de şoferi beţi

Articolul continuă după reclamă

De asemenea, a mai fost prezentat şi cazul unui şofer din Călăraşi care avea o alcoolemie de 0,76 la mie sau al unui şofer din Harghita care avea o alcoolemie de 0,62 la mie.

În ciuda acestor aspecte, reprezentanţii Poliţiei Rutiere Române susţin că "în primele cini luni ale anului 2021, comparativ cu situația înregistrată în perioada similară a anului trecut, a scăzut cu 37% numărul accidentelor rutiere grave, cu 10% numărul persoanelor decedate și cu 52% numărul persoanelor rănite grav în accidente rutiere în care au fost implicați conducători de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Sute de şoferi prinşi băuţi sau drogaţi la volan, în urma unei acţiuni a Poliţiei Rutiere