Antena Meniu Search
x

Video Tânăr afgan găsit inconștient în remorca unui TIR încărcat cu anvelope auto, la Giurgiu. VIDEO

Un tânăr afgan a fost salvat de la moarte după ce a fost găsit inconștient de polițiștii de frontieră din Giurgiu, în remorca unui TIR care venea din Turcia. Bărbatul, care era însoțit de un alt tânăr, a fost dus de un echipaj SMURD la spital, unde şi-a revenit.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 25.06.2021, 13:29

Vezi și

Incidentul a avut loc joi, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, unde s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de intrare in ţară un cetăţean român, în vârstă de 39 de ani, care conducea un camion.

Tinerii afgani s-au ascuns într-un TIR încărcat cu anvelope auto

Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, anvelope auto din Turcia pentru Germania, a transmis, vineri, Poliţia de Frontieră.

În urma controlului preliminar făcut asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că prelata semiremorcii era tăiată în partea din spate, astfel că au trecut la un control amănunţit, găsind, între marfa transportată, doi bărbaţi.

Pe acelaşi subiect

"Unul dintre aceştia se afla în stare de leşin, motiv pentru care colegii noştri l-au preluat imediat din remorca mijlocului de transport, acordându-i primul ajutor si solicitând imediat sprijin medical. Astfel, la faţa locului a sosit un echipaj SMURD care i-a acordat tânărului primul ajutor de specialitate şi, ulterior, acesta a fost transportat la sediul Spitalului Judeţean Giurgiu, pentru acordarea de îngrijiri medicale", a arătat sursa citată.

Șoferul nu știa de prezența tinerilor afgani în remorca sa

Ulterior, starea de sănătate a bărbatului a devenit stabilă, acesta fiind dus pentru continuarea verificărilor în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu rutier.

"În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că cei doi tineri, în vârstă de 22, respectiv 24 de ani sunt din Afganistan şi s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Turciei, fără ca şoferul să aibă cunoştinţă despre acest aspect. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în Germania", a precizat Poliţia de Frontieră.

Conform protocolului româno-bulgar, cele două persoane au fost preluate de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Tânăr afgan găsit inconștient în remorca unui TIR încărcat cu anvelope auto, la Giurgiu. VIDEO