Meniu
Search
x

Migranţi prinşi când încercau să intre ilegal în România ascunşi printre pepenii aduşi cu un camion de un român din Grecia

Poliţiştii români de frontieră au descoperit, joi seara, trei migranţi care intenţionau să treacă ilegal graniţa din Bulgaria în România.

De Redactia Observator la 11.06.2021, 14:05
  • Migranţii intenţionau să ajungă în Franţa.

Incidentul s-a petrecut la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, când poliţiştii români de frontieră au oprit un camion condus de un român de 27 de ani.

Conform reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră, poliţiştii români de frontieră i-au solicitat bărbatului documentele de însoţire a mărfii, iar din acestea a reieşit că românul transporta pepeni din Grecia pentru o societate comercială din România.

În baza analizei de risc, poliţiştii români de frontieră au decis să efectueze verificări suplimentare şi astfel au descoperit, ascunşi printre pepenii transportaţi de român, trei migranţi.

Şoferul român, migranţii şi camionul au ajuns în custodia autorităţilor din Bulgaria

Migranţii şi şoferul român au fost conduşi la audieri, iar ancheta a scos la iveală că migranţii, care provin din Afganistan şi au între 23 şi 26 de ani, au urcat în camionul cu pepeni pe teritoriul Greciei, fără ca şoferul să ştie. De asemenea, migranţii au recunoscut că obiectivul lor final era să ajungă în Franţa.

În baza protocolului de colaborare cu autorităţile din Bulgaria, şoferul român, migranţii din Afganistan şi camionul au ajuns în custodia autorităţilor bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea măsurilor legale care se impun.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Migranţi prinşi când încercau să intre ilegal în România ascunşi printre pepenii aduşi cu un camion de un român din Grecia