Antena Meniu Search
x

Tânăr împușcat de polițiști lângă Vălenii de Munte, după o urmărire în trafic

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, care a amenințat polițiștii cu un cuțit după o urmărire pe DN 1A, în Prahova, a fost împușcat de agenţi în picioare, lângă Vălenii de Munte. Bărbatul se afla într-o mașină cu alți cinci tineri. Șoferul a reuşit să scape și este căutat de poliţişti. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 19.12.2020, 11:28

Tânăr împușcat de polițiști lângă Vălenii de Munte, după o urmărire în trafic - Arhivă / Imagine ilustrativă
  • Un individ care a amenințat polițiștii cu un cuțit a fost împușcat în picioare.
  • Bărbatul agresiv se afla într-o mașină cu alți cinci tineri. Șoferul a reuit să scape și este căutat de agenţi.

Actualizare ora 11.27 - Șoferul fugar a fost prins de polițiști în această dimineață, iar la testarea cu aparatul etilotest rezultatul a fost negativ.

El a fost sancționat contravențional pentru 4 abateri la regimul rutier, fiindu-i reținut  și permisul de conducere. În cauză, se efectează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte.

Polițiștii au fost sesizați. în jurul orei 23.30, despre faptul că un șofer conduce haotic pe direcția Ploiești către Vălenii de Munte, fiind probabil sub influenţa băuturilor alcoolice.

Agenţii au a încercat să oprească mașina, însă șoferul nu a oprit la semnalul echipajului de poliţie, motiv pentru care oamenii legii au pornit în urmărire autoturismului.

La Gura Vitioarei, mașina urmărită a intrat într-un cap de pod. După impact, din autototurism au ieşit șase inși, dintre care unul a ieșit cu un cuțit în mănă și l-a amenințat pe primul polițist ajuns.

Pentru că nu s-a oprit la somație, agentul a executat mai întâi foc de avertisment, apoi l-a împușcat în picioare. Între timp, şoferul a fugit și este căutat de polițiști.

Redăm mai jos, integral, comunicatul IPJ Prahova:

La data de 18 decembrie a.c., în jurul orei 23:30, un echipaj de poliție din Vălenii de Munte a fost sesizat cu privire la faptul că un conducător auto ce se deplasa pe direcția Ploiești către Vălenii de Munte se află la volan, posibil sub influența alcoolului, reprezentând un pericol pentru traficul rutier.

Întrucât la ieșirea din orașul Vălenii de Munte, conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalul polițistului rutier, s-a procedat la urmărirea autoturismului atât de către acesta cât și de un alt echipaj de poliție aflat în serviciu.

La intrarea în localitatea Poiana Copăceni, comuna Gura Vitioarei, conducătorul auto urmărit a intrat în coliziune cu un cap de pod, iar din autoturism au coborât inițial 5 persoane apoi o șasea persoană, un bărbat în vârstă de 23 de ani, care l-a amenințat pe primul polițist ajuns la autoturismul urmărit cu un obiect tăietor-înțepător. 

Întrucât după somarea verbală acesta nu a renunțat la acțiune, polițistul a executat somație legală și patru focuri de avertisment în plan vertical, dar bărbatul a continuat acțiunea de amenințare.

A fost executat foc în direcția membrelor inferioare, bărbatul fiind rănit la picioare.

Împreună cu colegii din celălalt echipaj de poliție, 4 din cei 5 bărbați coborâți inițial din autoturismul urmărit au fost imobilizați,  la acest moment fiind căutat în zonă conducătorul autoturismului. 

La fața locului s-a deplasat și o ambulanță care a acordat îngrijiri medicale bărbatului, acesta fiind transportat la spital.

Se efectuează cercetări, fiind informat și procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte.

Reamintim că,, în urmă cu două zile, un şofer a murit după ce a fost împușcat de polițiștii care îl urmăreau în trafic, la Botoşani, având bănuiala că este sub influența băuturilor alcoolice și că reprezintă un pericol pe șosea. Polițiștii au tras mai multe focuri de armă, după ce bărbatul a încercat să scape lovind mașinile de poliție.

- Articol realizat cu ajutorul informaţiilor obţinute de reporterul Observator Claudiu Login -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi asigurare obligatorie a locuinţei?
Observator » Evenimente » Tânăr împușcat de polițiști lângă Vălenii de Munte, după o urmărire în trafic