Antena Meniu Search
x

Video Tânărul căruia un medic din Prahova i-a cusut frâna bicicletei în picior povesteşte cum a fost salvat în Olanda. "Am rămas şocaţi toţi"

Ororile se ţin lanţ în spitalele din România. Un medic din Prahova a cusut mânerul unei frâne de bicicletă în piciorul unui pacient. După intervenţie, bărbatul s-a întors la camera de gardă cu dureri crunte. Culmea, nici măcar al doilea doctor care l-a văzut nu şi-a dat seama că pacientul are o tijă de 8 centimetri în pulpă. Salvarea a venit tocmai din partea unui chirurg din Olanda.

de Redactia Observator

la 02.08.2023, 19:19

Vezi și

Aceasta este bucata de metal de opt centimetri pe care doi medici n-au văzut-o la control. Tânărul de 34 de ani a stat aproape trei săptămâni cu frâna de la bicicletă în pulpă.

Violeta Negroiu, cumnata bărbatului: Putea să rămână fără picior.

Mădălin Nica a ajuns în această situaţie la începutul lunii iulie, după un accident cu bicicleta. Căzuse în drum spre magazinul din localitate.

Soacra bărbatului: Fiica mea a primit telefon să vină că i s-a făcut rău. M-a sunat: Mami, vino repede, Mădălin a căzut cu bicicleta.

Pe acelaşi subiect

Mădălin Nica, victima: M-am uitat la mâna, eram puţin julit. Am văzut la picior că îmi curge foarte mult sânge. La pulpă aveam două găuri. M-am panicat.

A sunat la 112 şi a fost transportat la Spitalul Orăşenesc din Urlaţi.

După tratamentul superficial, acuză tânărul, a fost trimis acasă

Mădălin Nica, victima: Mi-a făcut antitetanos, o anestezie locală şi m-a cusut. Mi-a spus să iau şapte zile antibiotic.

Violeta Negroiu, cumnata bărbatului: În loc să îl trimită mai departe, ştiind că nu are radiografie, a preferat doar să-l şteargă şi să îl coasă.

După tratamentul superficial, acuză tânărul, a fost trimis acasă. Doar că, starea i s-a înrăutăţit, aşa că a revenit la spital.

Mădălin Nica, victima: Era alt doctor. Mi-a spus că nu îi place zona, umflătura, unde am fost cusut şi să pun gheaţă. Aveam piciorul foarte umflat, de sus până jos, nu mai puteam să merg cu el.

Două săptămâni mai târziu, Mădălin a fost nevoit să plece în Olanda, deşi avea dureri crunte. Trebuia să onoreze un contract cu un angajator de acolo.

Mădălin Nica, victima: Mi-a fost foarte rău. Mi-a curs sânge, pe drum am schimbat vreo cinci pansamente. Când am început să urc scările mi-a plesnit acolo între cele două cusături pielea.

Când l-a văzut în ce stare era, şeful său l-a trimis imediat la o clinică. Medicii s-au crucit când au descoperit cauza suferinţei.

Mădălin Nica, victima: Mi-au făcut anestezie locală, m-au tăiat. Și au scos frâna de la bicicletă. Am rămas şocaţi toţi.

Momentan, bărbatul se recuperează. Nu e exclus să ajungă din nou pe masa de operaţie. Directorul medical al spitalului prahovea caută acum scuze.

Tânărul vrea să depună plângere la Colegiul Medicilor

Constanța Văleanu, director med. Spital Orăşenesc Urlaţi: Nimeni nu e perfect, eu sunt conştientă, dar nu ne cereţi să facem imposibilul. Omul în momentul în care a inspectat plaga, ca oricare care ar fi fost de gardă, şi-a făcut datoria atât cât a putut, cu siguranţă n-a simţit la palpare.

Elena Cismaș, manager Spital Orăşenesc Urlaţi: În momentul de faţă se desfăşoară un control de la DSP Prahova. Am declanşat o cercetare internă. Domnul doctor ne-a spus că în momentul prezentării, plaga nu a ridicat niciun fel de suspiciune.

Direcţia de Sănatate Publică Prahova a trimis inspectorii în control la spital. Tânărul vrea să depună plângere la Colegiul Medicilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Tânărul căruia un medic din Prahova i-a cusut frâna bicicletei în picior povesteşte cum a fost salvat în Olanda. "Am rămas şocaţi toţi"