Antena Meniu Search
x

Video Tancuri Abrams, sisteme Patriot, blindate Piranha şi submarine Scorpene. Armele de sute de milioane de dolari pe care România le cumpără

România cumpără un batalion de tancuri Abrams de la americani. Şeful Direcţiei Generale de Armamente din MApN a anunţat şi că până la finalul anului ne trebuie încă cinci sisteme de rachete Patriot, dar şi submarine, transportoare de trupe, tunuri pe şenile şi arme noi de asalt pentru infanterie.

de Redactia Observator

la 07.03.2023, 21:10

Vezi și

Tancul Abrams, dorit atât de mult de ucraineni, va ajunge şi în dotarea armatei române. Deocamdată nu se cunoaşte numărul sau configuraţia acestor maşini de luptă, dar surse Observator susţin că ar fi vorba de 54 de vehicule. Este tancul principal al armatei americane, trecut prin războaiele din Golf şi Afganistan. Are un blindaj compozit, un tun puternic şi două mitraliere. Factura poate ajunge la peste 500 de milioane de dolari.

Armele pe care le cumpără România

România are deja două sisteme de apărare Patriot, cu rachete sol-aer, şi mai aşteaptă încă cinci. Ministerul Apărării le-ar dori până la finalul anului. Fiecare costă între 2 şi 3 milioane de dolari. 

Tot în colaborare cu firme din Statele Unite, armata doreşte încă 150 de transportoare blindate Piranha 5 pe lângă cele 227 pe care le are contractate şi pentru care am plătit 900 de milioane de euro. Ministerul Apărării mai vrea să achiziţioneze şi submarine. Cel mai probabil este vorba despre modelul francez Scorpene. Sunt înarmate cu 6 tuburi de torpile și pot lansa atât rachete antinavă cât și rachete antiaeriene.

Lista completă va fi trimisă Parlamentului pentru aprobare în zilele următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Tancuri Abrams, sisteme Patriot, blindate Piranha şi submarine Scorpene. Armele de sute de milioane de dolari pe care România le cumpără