Antena Meniu Search
x

Încă 5 ţări adăugate la zona verde. Persoanele asimptomatice care vin din aceste ţări nu intră în carantină sau izolare

Autorităţile române anunţă că au fost adăugate încă cinci state la zona verde: Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană).

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 29.06.2020, 22:50

Zona verde a fost updatată cu încă cinci ţări - Profimedia Images/Foto de arhivă

UPDATE: Lista actualizată cu ţările din zona verde

Persoanele asimptomatice care vin în România din aceste ţări sunt exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină sau izolare.

"Premierul României, Ludovic Orban, a convocat luni 22 iunie a.c. Comitetul Național pentru Situații de Urgență care a adoptat hotărârea nr. 31 prin care a fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde). Excepția se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din statele aflate pe listă. Astfel, au fost adăugate încă cinci (5) state: Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană). Zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare vor putea fi reluate de pe toate aeroporturile din România. În evaluarea statelor propuse de INSP pentru zona verde, s-a ținut cont de criteriul mediei numărului de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile, respectiv mai puțin de cinci (5) cazuri la 1 milion de locuitori", se arată în comunicatul oficial.

Ţările din zona verde sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia, Ungaria 

Lista actualizată intră în vigoare la data 23.06.2020 și poate fi consultată pe site-ul www.cnscbt.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Încă 5 ţări adăugate la zona verde. Persoanele asimptomatice care vin din aceste ţări nu intră în carantină sau izolare