Meniu
Search
x

Exclusiv Taximetristul erou povesteşte cum l-a dat pe tâlhar pe mâna poliţiei: "Mi-a întins o hârtie de 50 de euro"

Eroul acestei zile este fără îndoială un taximetrist. A luat în maşină un individ care i-a mărturisit că tocmai jefuise un credincios în gara din Craiova. În câteva clipe, a pus la cale o acţiune ca-n filme pentru a-l da pe tâlhar pe mâna poliţiei. Victima şi-a primit toţi banii înapoi: aproape 3.000 de euro.

De Redactia Observator la 15.09.2021, 19:33
Vezi și

Hoţul a furat aproape trei mii de euro

Alex Resteanu, taximetrist: Mi-a spus că a intrat peste un om în cort şi i-a luat banii de acolo. Avea tancul de bani la el.

Pelerinul se întorcea de la mănăstirea Polovragi. Fusese acolo să se roage. După ce a încheiat socotelile cu Dumnezeu s-a urcat în tren. Voia să ajungă la Bucureşti. La Craiova a fost nevoit să facă un popas, trebuia să schimbe garnitura. Următoarea locomotivă pleca abia dimineaţa, aşa că bărbatul a fost nevoit să înopteze. Şi-a instalat cortul lângă gară şi s-a culcat. Somnul adânc a fost temei bun pentru puştiul de 18 ani să intre peste el şi să-i ia banii. 2300 de euro şi 20 de mii de grivne - valută ucraineană. Adică aproape trei mii de euro.

Bărbatul era campat, dormea profund şi nu a simţit când i-au fost furaţi toţi banii pe care îi avea la el. Când s-a văzut cu prada în mână, tânărul a gonit spre un taxi şi s-a urcat repede. Nerăbdător să schimbe banii, i-a cerut taximetristului să-l ducă la o casă valutară.

Alex Resteanu, taximetrist: Era agitat de când a urcat în mşină. Prima dată am crezut că tremură că era frig afară. Mi-a întins o hârtie de 50 de euro şi m-a întrebat dacă sunt falşi.

Aşa că şoferul a uneltit un plan. A văzut o maşină de poliţie, şi întocmai ca în filme, a început să le dea flash-uri oamenilor legii. Simţindu-se în capcană, hoţul a sărit din maşină şi a luat-o la fugă. Taximetristul a coborât repede în urmărirea lui.

Alex Resteanu, taximetrist: Am tras frâna de mână şi am luat-o la fugă după el. Am reuşit să-l prind şi să-l pun la pământ. Strigam hoţu, hoţu, hoţu!

Poliţiştii l-au prins din urmă şi l-au încătuşat pe hoţ.

Alex Resteanu, taximetrist: Când l-am imobilizat, încerca să se elibereze.

Pelerinul  a depus plângere pe numele hoţului

IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu: Poliţiştii au identificat persoana vătămată, un bărbat de 39 de ani din Baia Mare. Prejudiciul cauzat a fost restituit persoanei vătămate.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie dus în faţa magistraţilor cu propunerea de arestare pentru 30 de zile.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Taximetristul erou povesteşte cum l-a dat pe tâlhar pe mâna poliţiei: "Mi-a întins o hârtie de 50 de euro"