Antena Meniu Search
x

Exclusiv Taximetristul erou povesteşte cum l-a dat pe tâlhar pe mâna poliţiei: "Mi-a întins o hârtie de 50 de euro"

Eroul acestei zile este fără îndoială un taximetrist. A luat în maşină un individ care i-a mărturisit că tocmai jefuise un credincios în gara din Craiova. În câteva clipe, a pus la cale o acţiune ca-n filme pentru a-l da pe tâlhar pe mâna poliţiei. Victima şi-a primit toţi banii înapoi: aproape 3.000 de euro.

de Redactia Observator

la 15.09.2021, 19:33

Vezi și

Hoţul a furat aproape trei mii de euro

Alex Resteanu, taximetrist: Mi-a spus că a intrat peste un om în cort şi i-a luat banii de acolo. Avea tancul de bani la el.

Pelerinul se întorcea de la mănăstirea Polovragi. Fusese acolo să se roage. După ce a încheiat socotelile cu Dumnezeu s-a urcat în tren. Voia să ajungă la Bucureşti. La Craiova a fost nevoit să facă un popas, trebuia să schimbe garnitura. Următoarea locomotivă pleca abia dimineaţa, aşa că bărbatul a fost nevoit să înopteze. Şi-a instalat cortul lângă gară şi s-a culcat. Somnul adânc a fost temei bun pentru puştiul de 18 ani să intre peste el şi să-i ia banii. 2300 de euro şi 20 de mii de grivne - valută ucraineană. Adică aproape trei mii de euro.

Bărbatul era campat, dormea profund şi nu a simţit când i-au fost furaţi toţi banii pe care îi avea la el. Când s-a văzut cu prada în mână, tânărul a gonit spre un taxi şi s-a urcat repede. Nerăbdător să schimbe banii, i-a cerut taximetristului să-l ducă la o casă valutară.

Alex Resteanu, taximetrist: Era agitat de când a urcat în mşină. Prima dată am crezut că tremură că era frig afară. Mi-a întins o hârtie de 50 de euro şi m-a întrebat dacă sunt falşi.

Aşa că şoferul a uneltit un plan. A văzut o maşină de poliţie, şi întocmai ca în filme, a început să le dea flash-uri oamenilor legii. Simţindu-se în capcană, hoţul a sărit din maşină şi a luat-o la fugă. Taximetristul a coborât repede în urmărirea lui.

Alex Resteanu, taximetrist: Am tras frâna de mână şi am luat-o la fugă după el. Am reuşit să-l prind şi să-l pun la pământ. Strigam hoţu, hoţu, hoţu!

Poliţiştii l-au prins din urmă şi l-au încătuşat pe hoţ.

Alex Resteanu, taximetrist: Când l-am imobilizat, încerca să se elibereze.

Pelerinul  a depus plângere pe numele hoţului

IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu: Poliţiştii au identificat persoana vătămată, un bărbat de 39 de ani din Baia Mare. Prejudiciul cauzat a fost restituit persoanei vătămate.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie dus în faţa magistraţilor cu propunerea de arestare pentru 30 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Taximetristul erou povesteşte cum l-a dat pe tâlhar pe mâna poliţiei: "Mi-a întins o hârtie de 50 de euro"