Antena Meniu Search
x

Ţeapă de MILIOANE la Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş! O contabilă a furat 4.000.000 de lei

Ţeapă de milionale la spitalul din Argeş! O contabilă a furat aproximativ 4.000.000 de lei după ce a falsificat zeci de facturi.

Ţeapă de MILIOANE la Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş! O contabilă a furat 4.000.000 de lei

Ţeapă de milionale la spitalul din Argeş! O contabilă a furat aproximativ 4.000.000 de lei după ce a falsificat zeci de facturi.

Astăzi, procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Crimă Organizată au efectuat 6 percheziții domiciliare, în municipiul Pitești și în orașul Ștefănești, județul Argeș, pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în săvârșirea de infracțiuni economico-financiare.

Potrivit anchetatorilor, în anul 2012, "doi bărbați și o femeie ar fi constituit o grupare infracțională, în scopul delapidării cu consecințe deosebit de grave a unui spital din județul Argeș".

Unul dintre membrii grupării infracționale, o femeie, angajată în calitate de contabilă a spitalului respectiv, ar fi completat și determinat persoanele responsabile din cadrul spitalului, să semneze fără vinovăție ordine de plată, cu denumirea unor societăți comerciale care au calitatea de furnizori ai spitalului, însă menționând codul de identificare fiscală și contul IBAN al unei alte societăți comerciale, controlate de grupul infracțional.

Pe acelaşi subiect

"Astfel, în perioada 2012– 2017, contabila ar fi completat 70 de de astfel de ordine de plată, în baza cărora ar fi fost transferați 3.988.688 de lei din fondurile spitalului.

Imediat după ce banii ar fi fost transferați fără drept de spital către contul firmei controlate de grupare, aceștia ar fi fost retrași în numerar de membrii grupării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și delapidare cu consecințe deosebit de grave.

De asemenea, documentele întocmite în fals și datele din acestea ar fi fost introduse în sistemul electronic de evidențe contabile a spitalului și ar fi dus la alterarea în mod grav a evidențelor și rezultatelor financiare ale unității spitalicești, în cauză fiind efectuate cercetări și pentru săvârșirea infracțiunilor de fals informatic și perturbarea sistemelor informatice", se arată într-un comunicat al anchetatorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Ţeapă de MILIOANE la Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş! O contabilă a furat 4.000.000 de lei