Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Timişoara, sub alertă: Două alarme cu bombă în mai puţin de o oră

A fost panică, ieri, în municipiul Timişoara! Două alarme cu bombă în mai puţin de o oră au pus pe jar autorităţile. Mai multe străzi au fost blocate, iar traficul rutier a fost dat peste cap. Prima alarmă a fost fix în centrul oraşului, la liceul catolic, unde peste 500 de elevi şi profesori au ieşit panicaţi din clădire, pentru ca trupele speciale să verifice întreaga zonă.

de Iulia Pop

la 13.01.2022 , 08:22

Alarma s-a dat de dimineaţă în centrul Timişoarei! O persoană a anunţat prin sistemul unic de urgenţă că în zona liceului catolic este o bombă. În câteva minute, pe străzi şi trotuare a domnit haosul.

Iulia Pop, reporter Observator: Imediat după apelul la 112, elevii liceului catolic şi copiii de grădiniţă au fost evacuaţi, iar zonă împânzită de luptători antitero, poliţişti şi pompieri. 

Trecător-reporter: - Cică e ameninţare cu bombă, nu ştiu. 

Vezi și

- Dar nu v-a lăsat să treceţi pe acolo, nu?

Pe acelaşi subiect

- Nu.

Două alarme cu bombă în mai puţin de o oră

Părinte cu copil-reporter: -A zis că a fost ceva alertă cu bombă şi ne-a scos afară.

-Te-ai speriat? 

- Un pic doar. 

Cei mici au fost relaxaţi. Părinţii lor, însă, au trecut prin clipe cumplite.

Părinţi: - Nu putem să intrăm! Nu ştim nimic! 

- Nu putem să luăm copiii!

-Dar cadrele didactice de ce nu ne anunţă pe grupuri?!  

-Nu ştiu, mă, dar e o tâmpenie! 

- Eu mă uit pe infotrafic şi zice unul ameninţare cu bombă. Am zis că e o bâză! 

După ce au verificat centimetru cu centimetru întreaga zonă, trupele speciale au constatat că a fost vorba despre o alarmă falsă. Haosul din centrul Timişoarei ar fi fost provocat de un... copil.

Aurora Voicilă, purtător de cuvânt IPJ Timiş: În urma verificărilor efectuate la liceul din municipiul Timişoara a rezultat că este vorba despre o alarmă falsă şi există informaţia că este vorba de un minor care ar fi apelat serviciul 112.

În urma incidentului, traficul din oraş a fost paralizat complet.  

Iulia Pop, reporter Observator: Două dintre bulevardele importante din centrul Timişoarei, bulevardul Revoluţiei, extrem de aglomerat de fiecare dată, şi bulevardul Regele Ferdinand au fost complet închise, iar traficul este deviat pe rute ocolitoare.

Nici nu s-au retras bine în posturi, că a apărut o nouă alertă cu bombă. La doar o oră distanţă, o persoană a sunat la 112 şi a anunţat că în mall-ul din oraş ar fi un colet suspect. Poliţiştii au decis să nu evacueze oamenii aflaţi la cumpărături şi angajaţii magazinelor, iar după o inspecţie rapidă şi-au dat seama că a fost de o nouă alarmă falsă.

După ce au pus pe jar autorităţile, cele două persoane care au sunat la 112 au fost identificate şi amendate.

Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » Timişoara, sub alertă: Două alarme cu bombă în mai puţin de o oră