Antena Meniu Search
x

Video TIR-uri aflate în mers, luate pe sus de vânt și aruncate în afara șoselei, în Timișoara. Șoferii au rămas blocați în cabine

Furtunile au lovit năpraznic vestul țării. Noaptea trecută, oamenii au primit inclusiv mesaje prin Ro-Alert să se pună la adăpost. La Timișoara, vântul a fost atât de puternic, încât a smuls efectiv de pe șosea două TIR-uri, în timp ce se deplasau, aruncându-le în afara carosabilului. Șoferii au rămas blocați în cabine, fiind scoși de pompieri.

de Redactia Observator

la 26.05.2022, 12:55

Vezi și

Furtuni cu grindină şi rafale de vânt de peste de 80 kilometri la oră au lovit fără milă, noaptea trecută, vestul țării. Autoritățile au emis inclusiv mesaje prin Ro-Alert, avertizând oamenii să se pună la adăpost. Vântul a smuls acoperișuri, crengile rupte de vijelii și grindină au blocat drumurile, iar ploaia torențială a inundat mai multe străzi. 

Noaptea a fost una lungă pentru pompierii de la toate detașamentele din Timișoara, dar și din județ. Zeci de salvatori cu autospeciale de intervenție și mașini de descarcerare, dar și cu autoscări pentru salvarea de la înălțime, au intervenit la numeroase solicitări.

La ieșirea din Timișoara, în Calea Șagului, vijelia a fost atât de puternică încă a luat pe sus două TIR-uri aflate în mers, fiind răsturnate în afara carosabilului. Ambii șoferi au rămas blocați în cabine, fiind scoși de pompieri. ”Două persoane au fost blocate în interiorul acestora. Din fericire nu s-au înregistrat victime la acest eveniment”, au anunțat militarii salvatori.

Astăzi, echipele de intervenție au repus pe roți cele două camioane. 

Pe acelaşi subiect

Grindină cât oul de porumbel

Vijelia care a lovit în vestul țării a fost însoţită de grindină şi de ploi torenţiale. Ploaia s-a infiltrat şi în case, iar în unele zone din oraş au fost pene de curent. 

Oamenii au adunat de prin curţi bucăţi de gheaţă cât oul de porumbel. 

Buziaş a fost una dintre puţinele zone neafectate de piatră din vestul ţării. Acolo au fost lansate rachete antigrindină. În Lugoj, oamenii s-au baricadat în case şi s-au uitat cum ploaia torenţială şi rafalele puternice le fac prăpăd în gospodărie. Fulgerele şi tunetele s-au ţinut lanţ.

Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în şase judeţe

De astăzi, vremea rea se mută şi în sud-estul ţării. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben instabilitate atmosferică temporar accentuată în şase judeţe din zona Dobrogei şi a Munteniei, valabilă până joi seara.

Astfel, în intervalul orar 13:00 - 20:00, local, în Dobrogea şi în Muntenia vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55 - 75 km/h), averse torenţiale şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 15 - 20 litri/mp şi izolat 30 litri/mp.

Judeţele vizate în totalitate de atenţionarea Cod galben sunt: Brăila, Constanţa, Călăraşi şi Ialomiţa, iar parţial, Buzău şi Prahova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Evenimente » TIR-uri aflate în mers, luate pe sus de vânt și aruncate în afara șoselei, în Timișoara. Șoferii au rămas blocați în cabine