Antena Meniu Search
x

Alertă meteo de vreme severă în jumătate din țară. Ploi torențiale, grindină și vijelii în 21 de județe, până joi dimineață

Administrația Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenționare cod galben care vizează ploi torențiale, grindină și vijelii în mai bine de jumătate de țară. Alerta meteo, care afectează 21 de judeţe, total sau parțial, intră în vigoare astzi, la ora 12.00, și expiră joi dimineață. 

de Redactia Observator

la 25.05.2022, 10:41

Conform avertizării meteorologilor ANM, de miercuri, de la ora 12:00, până joi, la ora 8:00, va fi instabilitate atmosferică temporar accentuată în 21 de judeţe.

" În intervalul menționat în Maramureș, Transilvania, local la munte, iar îndeosebi spre seară și noaptea și în Banat, Crișana și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55...70 km/h și pe arii restrânse 80...90 km/h), averse torențiale şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp şi izolat 30 l/mp", transmite Administrația Națională de Meteorologie.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Sunt vizate judele Satu Mare, Maramureș, Bihor, Sălaj, Bistrița Năsăud, Cluj, Mureș, Harghita, Arad, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Suceava, Botoșani, Neamț, Mehedinți și Gorj.

Pe acelaşi subiect

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse în noaptea de miercuri spre joi (25/26 mai) și în restul teritoriului, iar pe parcursul zilei de joi (26 mai), acestea vor fi mai frecvente în regiunile sud-estice.

Vreme caldă și ploi în Capitală

Temperaturile maxime ating pragul de 29 de grade, miercuri, în Capitală, dar vor fi și intensificări ale vântului și sunt posibile și averse, transmit meteorologii ANM.

Vremea va fi predominant frumoasă, miercuri, şi se va încălzi. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări spre sfârșitul intervalului, când și probabilitatea pentru descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și averse va fi în creștere.

Temperatura maximă va fi de 27 - 29 de grade, iar cea minimă de 13 - 16 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Alertă meteo de vreme severă în jumătate din țară. Ploi torențiale, grindină și vijelii în 21 de județe, până joi dimineață