Antena Meniu Search
x

Video Toalete ecologice inteligente, la preț de apartament per bucată în Brașov. Deși instalate, sunt încă nefuncționale. "55.000 de euro sunt bani. Mi se pare foarte mult"

Patru toalete ecologice inteligente au fost instalate, la Braşov, în zone cu trafic pietonal intens. Au costat fiecare 55 de mii de euro, dar nu sunt încă funcționale. Autoritățile locale vor ca până la sfârșitul anului să funcționeze, la Brașov, opt toalete în valoare de 55 de mii de euro.  

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 21.03.2023, 09:17

Vezi și

Toaletele au fost montate în zona unui capăt de linie al sistemului de transport public și lângă trei parcuri din Brașov.

Toalete ecologice la preț de apartament 

Claudiu Loghin, reporter Observator: Aşa arată o toaletă de 46.800 de euro fără TVA, cumpărată de Primăria Municipiului Braşov. Fiecare din aceste toalete au un sistem de spălare, dezinfectare, spălare, odorizare şi aerisire, după fiecare folosire.

Toaletele au sistem automat pentru acces, buton care acționează deschiderea ușii chiar și în absența energiei electrice, senzori pentru distribuirea hârtiei igienice, sistem automat de încălzire pe timp de iarnă și sistem GPS pentru transmiterea neîntreruptă a parametrilor de funcționare.

Pe acelaşi subiect

Localnice: Dacă e folosit cum trebuie, e justificat. Dacă îşi bat joc, alţii, cum fac peste tot, sunt bani pierduţi degeaba.

- 55.000 de euro sunt bani. Nu e un nimic, ca să nu te gândeşti că e un preţ mare pentru atâta. Chiar instalaţii de curăţare fiind, nu-i un pogon de toalete, e una singură, un singur spaţiu. Mi se pare foarte mult.

Primăria va mai monta două toalete, în tot atâtea puncte cheie ale orașului. Toate cele șase toalete vor fi branșate la apă, curent și canalizare și puse în funcțiune în prima parte a lunii aprilie. Urmează alte șase toalete, până la finele anului.

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov: Este un preţ care este sub nivelul a ceea ce există pe piaţă, având în vedere şi volumul. Este o nevoie pe care municipalitatea are obligaţia să o asigure, există în toate ţările civilizate, această facilitate. Era cea mai ieftină soluţie şi rapidă, pentru a asigura aceste servicii.

Costul lunar pentru schimbarea consumabilelor și întreținere este de 1.800 de lei, pentru fiecare toaletă instalată în Brașov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Toalete ecologice inteligente, la preț de apartament per bucată în Brașov. Deși instalate, sunt încă nefuncționale. "55.000 de euro sunt bani. Mi se pare foarte mult"