Antena Meniu Search
x

Video Tradiţii vechi, readuse în prim-plan la Festivalul Folcloric Multietnic: "Este foarte frumos, suntem surprinşi că avem aşa ceva"

A fost un weekend plin culoare şi voie bună în Banatul Montan. Festivalul Folcloric Multietnic, organizat în judeţul Caraş-Severin, a atras sute de turişti din ţară, veniţi pentru a admira straiele populare a celor peste zece etnii participante, dar şi pentru muzica lor unică. De la eveniment nu putea să lipsească nici ansamblul folcloric românesc. 

de Vali Popovici

la 13.06.2022, 08:29

Vezi și

Au fost zile de sărbătoare în localitatea Caraşova, judeţul Caraş-Severin. Cântecul, jocul şi portul popular au fost vedetele Festivalului Folcloric Multietnic, o manifestare care a reuşit să readucă în prim-plan vechi tradiţii folclorice. La festival au participat ansambluri populare din toate colţurile ţării.

Tradiţii vechi, readuse în prim-plan la Festivalul Folcloric Multietnic

Mihaela Lăureanu, reprezentat cor cehesc: Suntem cehi, din Banat, din mai multe localităţi unde cehii au simţit nevoia să se grupeze, au hotărât să facă un cor care să păstreze tradiţiile ceheşti şi cântecele. 

Popa Claudiu, instructor de dans: Ne-am reînfiinţat acum şase ani pentru că la noi în Ovidiu este o comunitate foarte mare de tătari şi ne-am datorit să avem din nou un ansamblu şi am zis ''hai să facem'', să luăm iniţiativă.

Pe acelaşi subiect

De la tătari şi cehi şi până la croaţi şi polonezi, toţi au venit cu ce au avut mai bun la cea de a patra ediţie a festivalului folcloric. 

Spectatoare: Este foarte frumos, suntem surprinşi că avem aşa ceva în comuna noastră şi am venit cu mare drag să ne uităm.

Bărbat: Ar trebui ca şi un etalon acest festival şi mărturisesc, aşa frumoasă organizare mai rar.

Slobodan Ghera, organizator: Scopul acestui festival este, de fapt, păstrarea moştenirii culturale a croaţilor din bazinul acesta caroşovenesc şi promovarea diversităţii etnoculturale, lingvistice şi sociale. 

Pe lângă ansamblurile minorităţílor din România, pe scena din Caraşova au urcat şi invitaţi din Bosnia şi Herţegovina, Ungaria şi Austria. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Tradiţii vechi, readuse în prim-plan la Festivalul Folcloric Multietnic: "Este foarte frumos, suntem surprinşi că avem aşa ceva"