Antena Meniu Search
x

Video Tramvaiele Astra au început să cricule prin București după șase luni de teste. "Surpriza" pe care STB le-a pregătit-o călătorilor

După şase luni de probe şi probleme, noile tramvaie de la Arad au primit undă verde și au ieșit pe traseu în această dimineață. Primăria Capitalei a semnat în mai 2021 contractul cu Astra Arad pentru furnizarea a 100 de tramvaie, în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro, din bani europeni.

de Redactia Observator

la 10.12.2022, 10:17

Vezi și

Noile tramvaie au plecat din depou dis de dimineaţă. Fiecare are o capacitate totală de 322 de locuri, dintre care 56 pe scaune, precum și un loc special amenajat pentru scaunele rulante și landourile pentru copii. Sunt dotate cu cinci uşi duble, cu sistem antistrivire.

"Cum vi se pare acesta?"

"Arată super! Deci, dacă merge și bine..."

"Cum vi se par?"

Pe acelaşi subiect

"Foarte frumoase, dar să fie păstrate."

"Vi se par utile pentru București?"

"Destul de utile că au multe vagoane "

"Vom avea și wifi și încălzire."

"Ar fi util, mai ales încălzirea! Și să fie pe timp de vară și aer condiționat ar fi și mai bine."

"Aveţi inclusiv spot pentru încărcarea telefonului."

"Este ok."

"Sper să meargă şi bine, sper să meargă şi bine."

În fiecare tramvai se va afla un controlor

Tramvaiele au sistem de aer condiţionat şi încălzire. Deocamdată, doar jumătate dintre vatmani, adică aproape 100, au fost instruiţi să le conducă. În plus, noile tramvaie vin la pachet cu controlori care vor fi prezenți în vagoane de la ieșirea în circulație și până la retragerea în depou. 

"Mi se pare ceva normal. Călătorești, plătești! Să facă amenzile dacă îi prinde fără bilet...50 de milioane să facă, ca fiecare să se urce cu abonament. Să iși facă abonament."

Deocamdată, noile tramvaie circulă doar pe traseul 41, însă pe măsură ce vor ajunge în Bucureşti şi celelalte garnituri de la Arad, vor merge şi în alte zone din oraş. Până la septembrie 2024 ar urma să fie livrate toate cele o sută de tramvaie prevăzute în contract.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Tramvaiele Astra au început să cricule prin București după șase luni de teste. "Surpriza" pe care STB le-a pregătit-o călătorilor