Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Nu poate fi folosit în România tratamentul anti-Covid, care l-a pus pe Donald Trump pe picioare în doar 3 zile - medic

Medicul infecţionist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balş din Bucureşti, a precizat că tratamentul revoluţionar primit de preşedintele SUA, infectat cu coronavirus, nu poate fi folosit în România.

de Cristian Ionescu

la 06.10.2020 , 20:43

Procedura nu este avizată în România Tratamentul de care a beneficiat Donald Trump nu poate fi folosit în România - The Associated Press
  • Tratamentul luat de Donald Trump nu poate fi folosit în România
  • Procedura nu ar fi avizată de Agenţia Naţională a Medicamentului

Medicul a precizat că tratamentul care l-a pus pe picioare pe Donald Trump nu poate fi folosit în România din cauza birocraţiei şi a faptului că nu este avizat de Agenţia Naţională a Medicamentului.

Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş Bucureşti: "Cu siguranţă că tratamentul de studiu există, trebuie să fie doar aprobările. În mod clar, chiar poate fi folosit şi exemplul vine din America. Exemplul nu se referă doar la preşedintele Trump, ei au studii în desfăşurare. Mai ales într-o situaţie grea de pandemie ar trebui să se mişte lucrurile nu repede, ci foarte repede. Acest cocktail, aceşti doi anticorpi monoclonali reprezintă chiar un tratament etiologic, care rezolvă cauza. Foarte important, celelalte terapii ajută prin diferite mecanisme pentru fiecare în parte, dar aici e etiologic. E adevărat că este foarte scump, dar în situaţia în care am reuşi să-l avem aprobat, probabil mai ales în formele medii şi severe ar putea să fie un remediu mai mult decât eficient"

Citește și:
Articolul continuă după reclamă

sursa

Cristian Ionescu Like
Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » Nu poate fi folosit în România tratamentul anti-Covid, care l-a pus pe Donald Trump pe picioare în doar 3 zile - medic