Antena Meniu Search
x

Donald Trump a primit oxigen suplimentar şi a început tratamentul cu dexametazonă. Medicii săi au făcut anunţul | Video

Echipa de medici a președintelui american spune că Donald Trump are o stare bună, după diagnosticul său COVID-19 și ar putea fi externat încă de luni pentru a-și continua tratamentul la Casa Albă.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 04.10.2020, 21:18

Vezi și
  • Donald Trump a primit o a doua doză de Remdesivir şi dexametazonă
  • Dacă totul decurge conform planului, Trump va putea reveni luni la Casa Albă

Dr. Brian Garibaldi, specialist afecţiuni critice pulmonare, a declarat că Trump a primit o a doua doză de medicament experimental Remdesivir, împreună cu o primă doză de dexametazonă și nu prezintă efecte secundare.

El a spus că Trump este "bine" și că planul era să-l "ridice din pat" duminică cât mai mult posibil.

Garibaldi și medicul lui Trump, dr. Sean Conley, au spus că, dacă lucrurile continuă să meargă bine, Trump va putea reveni luni la Casa Albă, pentru a-și continua cursul de cinci zile de tratament cu Remdesivir și alte terapii adecvate.

Medicii Sean Conley şi Brian Garibaldi au declarat, duminică, la Walter Reed National Military Medical Center, că starea preşedintelui SUA, Donald Trump, se îmbunătăţeşte şi că liderul de la Casa Albă ar putea fi externat luni. Trump a avut două episoade "trecătoare" de scădere a saturaţiei de oxigen şi a început tratamentul cu dexametazonă, a precizat Conley.

Dr. Sean Conley, medicul președintelui Trump: "Pe parcursul bolii sale, președintele a experimentat două episoade de scăderi tranzitorii ale saturației sale de oxigen. Am dezbătut motivele pentru acest lucru și dacă vom interveni. A fost o decizie a echipei, bazată predominant pe cronologia de la diagnosticul inițial, aşa că am inițiat dexametazona"

Dr. Sean Dooley, Centrul Medical Walter Reed: "În ceea ce privește starea sa clinică, pacientul continuă să se îmbunătățească. A rămas fără febră de vineri dimineață. Semnele sale vitale sunt stabile. Din punct de vedere pulmonar, nu se plânge de dificultăți de respirație sau alte aspecte semnificative. Monitorizarea noastră continuă a funcției sale cardiace, hepatice și renale demonstrează constatări normale continue sau îmbunătățirea constatărilor"

Dr. Brian Garibaldi, Spitalul John Hopkins: "Președintele ieri a finalizat a doua doză de remdesevir. El a tolerat bine perfuzia; am monitorizat eventualele efecte secundare potențiale și nu a avut niciun lucru pe care să-l putem spune. Funcția sa hepatică și renală a rămas normală și intenţionăm să folosim un ciclu de remdesevir de cinci zile. Ca răspuns la nivelurile tranzitorii scăzute de oxigen, așa cum a discutat Dr. Conley, am inițiat terapia cu dexametazonă și el a primit prima doză din aceasta ieri, iar planul nostru este să continuăm. Speranța noastră este să putem planifica externarea cât mai devreme la Casa Albă, unde își poate continua cursul de tratament"

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Donald Trump a primit oxigen suplimentar şi a început tratamentul cu dexametazonă. Medicii săi au făcut anunţul | Video