Antena Meniu Search
x

Şoferul care a ucis-o pe Gabriela Rîpan într-un accident, judecat pentru crimă

Tudor Ştefan Cîrje, şoferul de 20 de ani care a ucis-o pe studenta Gabi Rîpan într-un cumplit accident la Cluj, va fi judecat pentru omor.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 24.01.2020, 15:21

Tudor Ştefan Cîrje, şoferul de 20 de ani care a ucis-o pe studenta Gabi Rîpan într-un cumplit accident la Cluj, va fi judecat pentru omor.

La ultimul termen de judecată din dosarul teribilului accident produs în noaptea de 20 spre 21 ianuarie 2019, avocaţii familiei Gabrielei Rîpan au cerut schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în omor.

Printre motivele invocate de avocaţi se numără: şoferul avea permis de conducere de puţin timp; conducea pentru prima dată maşina Mercedes-Benz CLS 500 4Matic, proprietate a Gabrielei Rîpan, astfel că nu cunoştea maşina; a condus cu o viteză de aproximativ 150 de km/h pe carosabilul acoperit cu polei; a cuplat modulul SPORT al maşinii şi a decuplat sistemele de protecţie ale maşinii.

Judecătorii au fost de acord cu avocaţii familiei Rîpan, astfel că Tudor Ştefan Cîrje, tânărul de 20 de ani, va fi judecat pentru omor.

Pe acelaşi subiect

"Judecătoria Cluj Napoca Secţia Penală Dosar nr. 12879/211/2019 Minută: 22.01.2020 În temeiul art. 386 alin. 1 C.proc.pen. dispune schimbarea încadrării juridice a faptei pentru care inculpatul Cîrje Tudor Ştefan a fost trimis în judecată, din infracţiunea de ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. 1 şi 2 C.pen. în infracţiunea de omor prev. de art. 188 alin. 1 C.pen", se arată în decizia instanţei.

Pentru omor, tânărul riscă o pedeapsă cuprinsă între 10 şi 20 de ani, în timp ce pentru ucidere din culpă, infracţiune reţinută de obicei în cazul accidentelor soldate cu decesul unei victime, limitele de pedeapsă sunt între doi şi şapte ani de închisoare.

Gabi Rîpan a murit într-un accident la Cluj, pe 21 ianuarie 2019

Gabriela Rîpan, tânăra studentă ucisă în accidentul de la Cluj

Tragedia în urma căreia studenta Gabriela Rîpan s-a stins din viaţă s-a produs în noaptea de 20 spre 21 ianuarie 2019, pe drumul dintre Gilău şi Cluj-Napoca.

Tânăra din Suceava era studentă în Cluj-Napoca şi provenea dintr-o familie înstărită. Astfel, ea primise în cadou maşina Mercedes-Benz, iar în noaptea tragediei l-a lăsat pe Tudor Ştefan Cîrje să o conducă.

Gabriela Ripan, studenta ucisă într-un accident la Cluj

La un moment dat, tânărul a accelerat puternic şi a pierdut controlul direcţiei, iar maşina s-a izbit violent de un stâlp şi s-a rupt în două.

Gabriela Rîpan s-a stins câteva ore mai târziu, la spital, în timp ce şoferul a scăpat cu viaţă, fiind însă grav rănit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Şoferul care a ucis-o pe Gabriela Rîpan într-un accident, judecat pentru crimă