Antena Meniu Search
x

Tudose ar putea prelungi vacanţa de sărbători pentru bugetari! Mai multe zile libere pentru români, între Crăciun şi Revelion

Bugetarii ar putea avea libere zilele de 27, 28 și 29 decembrie 2017, potrivit unui proiect pregătit de Guvernul Tudose.

Tudose prelungeşte vacanţa de sărbători pentru bugetari! Mai multe zile libere pentru români, între Crăciun şi Revelion

Bugetarii ar putea avea libere zilele de 27, 28 și 29 decembrie 2017, potrivit unui proiect pregătit de Guvernul Tudose.

Pe lângă liberele de Crăciun şi Revelion, adică 25 - 26 decembrie şi 1 şi 2 ianuarie, bugetarii ar putea beneficia de alte trei zile libere, scrie stiripesurse.ro. Astfel, 27, 28 şi 29 decembrie ar putea fi declarate zile libere. 

Liberele legale de Crăciun (25 și 26 decembrie) pică anul acesta luni și marți. La fel și liberele cu ocazia Revelionului (de pe 1 și 2 ianuarie, 2018).

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de week-end. În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității. Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Tudose ar putea prelungi vacanţa de sărbători pentru bugetari! Mai multe zile libere pentru români, între Crăciun şi Revelion