Antena Meniu Search
x

Turiști speriați de ceață, pe pârtie, au sunat la 112. Salvamont Gorj: "Jenantă atitudinea jandarmilor"

Cinci turiști au avut nevoie de ajutorul salvatorilor montani ca să coboare de pe pârtie. S-a întâmplat, luni, în stațiunea Rânca, din județul Gorj. Doi adulți și trei copii din Craiova, care au urcat cu telescaunul în zona Vârful Păpușa, la aproape 2.000 de metri altitudine, au sunat la 112 și au cerut ajutor pentru ca nu mai puteau înainta din cauza ceții. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 02.02.2021, 14:08

Jandarmii montani şi Salvamont Gorj au participat la o operaţiune de salvare a unor turişti, dar s-a ajuns la ceartă - IJJ Gorj

Jandarmeria Montană şi Salvamont Gorj au intervenit

La fața locului au ajuns echipe de la Jandarmeria Montană și Salvamont Gorj. Cei trei copii au fost preluați de salvatori cu un ATV șenilat și cu un snowmobil. Aceștia au coborât în siguranță până la baza pârtiei. Operațiunea de salvare a durat o oră. 

Părinții lor, în schimb, și-au văzut de drum chiar și în ceață și au coborât pe schiuri. "Persoanele nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, au fost  preluate și transportate până la baza pârtiei, ulterior deplasându-se spre locul de cazare. Dacă vă aflați în dificultate pe munte, apelați numărul unic de urgenţă 112, precizând următoarele: datele de identificare, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate", a transmis Inspectoratul Județean de Jandarmi Gorj.

Salvamont Gorj: "Jenantă atitudinea jandarmilor"

După ce jandarmii montani au postat pe Facebook operațiunea de salvare, cei de la Salvamont Gorj le-au reproșat că s-au lăudat cu o acțiune la care, de fapt, nu ar fi participat.

"Jenantă atitudinea jandarmilor prin această postare. La primirea apelului de urgență, salvamontiștii au plecat în căutarea persoanelor cu probleme, le-au gasit și le-au coborât în parcarea auto. La acțiune nu au participat jandarmi, aceștia așteptau în parcare unde au legitimat persoanele respective și și-au întocmit procesul verbal. Este regretabil ca se prezintă astfel de situații în mod  trunchiat, jandarmii nu au avut nici un merit în soluționarea cazului sau in acordarea primului ajutor medical și nimeni nu le-a cerut sprijin în soluționarea acestui caz. Jandarmii folosesc astfel de momente pentru a se lăuda că au soluționat cazuri alături de noi. O să evităm prezența lor pe viitor. Nu este pentru prima dată când jandarmii se laudă cu cazurile noastre, considerăm că au activitate destulă pe care și-o fac bine și nu trebuie sa se mai laude cu munca noastră sau cu cazuri care nu sunt de competența lor", a transmis Sabin Cornoiu, șeful Salvamont. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Turiști speriați de ceață, pe pârtie, au sunat la 112. Salvamont Gorj: "Jenantă atitudinea jandarmilor"