Antena Meniu Search
x

Video Ultimele ore din viața tânărului afacerist mort de COVID la 34 de ani. Și-a încălcat promisiunea făcută medicilor, care nu l-au mai putut salva a doua oară

Un tânăr antreprenor din Timişoara şi-a semnat singur condamnarea la moarte după ce medicii au reuşit să-l salveze. Bărbatul de 34 de ani a făcut o formă gravă de COVID. Nu se vaccinase şi nici nu a mers la la timp la spital, deoarece citise că oxigenul distruge alveolele pulmonare. Medicii au reuşit să-l pună pe picioare după trei săptămâni la Terapie Intensivă, dar tânărul a cerut să fie externat, pe propria răspundere. După două ore, a murit.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 07.09.2021, 19:48

Vezi și

Bogdan Marinescu, pacient: N-am mai rezistat şi a trebuit să vin la spital, cu ultimele puteri, o afectare pulmonară de 80%. Am crezut că o să mor în fiecare zi!

Asta spunea în urmă cu o săptămână Bogdan, de pe patul de la Terapie Intensivă. Le era recunoscător medicilor care l-au salvat la limită. Tânărul era antreprenor şi avea o firmă de construcţii în Timişoara. Nu se vaccinase deoarece era convins că serurile sunt periculoase.

Bogdan Marinescu, pacient: La urma urmei, fiecare decide pentru viaţa lui, dar am văzut acum, pe propria piele că e mai bine să te vaccinezi decât să faci o formă atât de gravă.

Bogdan Marinescu s-a infectat în timp ce era în vacanţă în Italia

Pe acelaşi subiect

Nu a vrut să meargă la spital. Citise pe internet că oxigenul afectează alveolele pulmonare.

Bogdan Marinescu, pacient: M-am simţit rău în a treia zi. Am început un tratament cu vitamina C, antibiotic. Săptămâna următoare m-am întors, dar am fost mult mai rău.

A ajuns pe 16 august la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, presat de familie şi de prieteni. Abia mai putea respira. Trei săptămâni a stat la Terapie Intensivă. O echipă întreagă de medici pneumologi, infecţionişti şi anestezişti au luptat pentru viaţa lui. 

Bogdan Marinescu, pacient: În trei săptămâni, un om de 100 de kilograme ajunge aproape legumă.

Toate eforturile medicilor de la Spitalul Victor Babeș au fost în zadar

 Ieri, Bogdan a plecat pe semnătură din spital. Le-a promis medicilor că va sta acasă, în Timişoara, dar a mers cu un prieten cu maşina, la ţară, la aer curat. Pe drum, i s-a făcut brusc rău.

Iulia Pop, reporter Observator: Tânărul a fost externat din spitalul Victor Babeş în jurul orei 18, deşi medicii s-au opus. Era extrem de slăbit şi avea nevoie de recuperare medicală. Două ore mai târziu, un apel anunţa faptul că aceleiaşi persoane i s-a făcut rău, la 60 de kilometri de Timişoara, în localitatea Igriş. 45 de minute s-au chinuit medicii să-l resusciteze. În zadar, însă.

Florin Crişan, SAJ Timiş: Au găsit un pacient în stop cardio-respirator. 

Dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului "Victor Babeş" din Timişoara: Probabil că pe drum, datorită poziţiei în maşină, a făcut o embolie pulmonară sau aşa suspicionăm noi, de a decedat.

Motto-ul său de pe Facebook, "sărbătorind viaţa" sună acum cinic. Din păcate, nu este singurul pacient care sfidează ajutorul medicilor. Tot în Timişoara, un bolnav COVID cu saturaţie de 50% a refuzat să-i fie crescută concentraţia de oxigen administrată. Suntem deja în valul patru al pandemiei, iar numărul îmbolnăvirilor creşte de la o zi la alta. De ieri, până astăzi am depăşit 2000 de cazuri noi, 48 de oameni au murit, iar 426 sunt la Terapie Intensivă. Medicii se aşteaptă ca, în câteva zile, numărul infectărilor să se dubleze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Ultimele ore din viața tânărului afacerist mort de COVID la 34 de ani. Și-a încălcat promisiunea făcută medicilor, care nu l-au mai putut salva a doua oară