Antena Meniu Search
x

OROARE în Iaşi! Trei fraţi, un băieţel de 9 ani şi surorile lui, de 7 şi 8 ani, VIOLAŢI de propriul unchi

Trei copii au fost nevoiţi să treacă prin iad, din pricina propriului unchi. Anchetatorii spun că, în repetate rânduri, individul de 39 de ani i-ar fi abuzat sexual. Bărbatul a negat comiterea faptelor, dar a fost prins cu „detectorul de minciuni".

Trei copii au fost nevoiţi să treacă prin iad, din pricina propriului unchi. Anchetatorii spun că, în repetate rânduri, individul de 39 de ani i-ar fi abuzat sexual. Bărbatul a negat comiterea faptelor, dar a fost prins cu „detectorul de minciuni".

Un individ s-a ales cu o pedeapsă din partea judecătorilor, după ce a fost acuzat de comiterea unei fapte abominabile.

Astfel, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus condamnarea lui Petrică Macovei la cinci ani de puşcărie, pentru comiterea infracţiunii de agresiune sexuală asupra unor minori.

GALERIE FOTO: OROARE în Iaşi! Trei fraţi, un băieţel de 9 ani şi surorile lui, de 7 şi 8 ani, VIOLAŢI de propriul unchi. Declaraţiile copiilor sunt CUTREMURĂTOARE

Pe acelaşi subiect

„Instanţa admite acţiunea civilă formulată de procuror cu privire la fiecare persoană vătămată minoră în parte şi, în consecinţă, obligă pe inculpat la plata către fiecare dintre cele trei părţi civile a sumei de 10.000 de lei, reprezentând daune morale", au menţionat judecătorii.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la instanţa superioară.

Procesul individului din comuna Ciurea a început pe data de 23 februarie 2017.

Patrică Macovei fusese reţinut şi, mai apoi, arestat preventiv pe data de 30 ianuarie.

Conform anchetatorilor, din primăvara anului trecut şi până în decembrie 2016, individul a agresat sexual cei trei minori, victimele fiind un băieţel de nouă ani şi două fete, de şapte şi, respectiv, opt ani. Totul a ieşit la iveală după o sesizare făcută de către Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Ciurea.

Individul locuieşte într-un imobil din localitatea amintită, dar, în aceeaşi curte, se mai află o casă în care stau rudele sale, respectiv fratele lui, împreună cu concubina şi cei trei copii. Oamenii legii au stabilit că acesta a început agresiunile sexuale asupra minorilor în primăvara lui 2016.

„A legat uşa de acces în locuinţă şi, profitând de imposibilitatea victimei, un minor, de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa, a dezbrăcat-o de pantaloni şi chiloţi, apoi şi-a introdus organul genital între picioarele victimei, mimând un act sexual", au menţionat procurorii ieşeni.

La audieri, minorul a declarat că unchiul său venea des în locuinţa părinţilor şi îl chema să îl ajute la treburile gospodăreşti, răsplătindu-l cu dulciuri şi bani. Mai mult, băieţelul a confirmat că, uneori, le chema şi pe surorile sale.

Acesta le-a mai povestit magistraţilor că, în al doilea semestru al anului şcolar 2016, unchiul lui l-a chemat la el.

„După ce i-a aranjat hainele inculpatului şi i-a făcut curat prin casă, minorul s-a băgat în pat, lângă sobă, deoarece era frig. Inculpatul a venit lângă el, a dat drumul la televizor, pe un post destinat copiilor. Minorul a declarat că inculpatul l-a prins de mijloc şi a încercat să-i dea pantalonii jos, dar nu a reuşit, minorul fugind acasă şi povestindu-i mamei cele întâmplate", au spus anchetatorii.

Copilul a mai relatat că, într-o altă zi, unchiul a reuşit să-l dezbrace, după care şi-a introdus organul genital între picioarele sale şi a mimat un act sexual. De ruşine, copilul a rămas înţepenit, nefiind în stare să fugă.

Oamenii legii au menţionat că, după ce a auzit grozăvia, femeia ar fi spus că va merge la Poliţie, dar, deşi acest lucru s-a întâmplat de câteva ori, iar băieţelul i-a povestit mamei, ea nu a sesizat iniţial anchetatorii. După câteva dăţi, minorul a decis nici să nu-i mai relateze propriei mame ororile prin care trecuse, considerând că oricum nu va fi crezut, spun procurorii.

Victima a mai declarat că, tot anul trecut, la un moment dat, unchiul i-a chemat la el pe cei trei fraţi, s-a aşezat cu ei în pat, iar, la un moment dat, una dintre fete era în pielea goală.

„Inculpatul a împins-o din pat pe fată, care s-a îmbrăcat repede. Apoi, acesta a luat-o pe sora ei în faţa lui şi a dezbrăcat-o de pantaloni şi lenjerie intimă. La un moment dat, cei trei minori au reuşit să fugă din casa inculpatului".

În cele din urmă, autorităţile au fost anunţate, iar Petrică Macovei a fost reţinut, iar, mai apoi, arestat preventiv. La audieri, acesta şi-a susţinut nevinovăţia.

„Inculpatul a negat comiterea faptelor, susţinând că, după decesul mamei sale, a avut divergenţe cu fratele lui, pe motiv că ar fi întreţinut relaţii sexuale în cursul anului 2015 cu concubina acestuia. Acesta a adăugat că nu le-a dat niciodată bani sau dulciuri nepoţilor, că nu i-a chemat niciodată să îl ajute în gospodărie şi că nu i-a agresat sexual. El a mai spus că, de fapt, concubina fratelui său i-a jurat că nu se va lăsa până nu îl va băga în puşcărie", au mai menţionat procurorii.

Totuşi, pe data de 27 ianuarie 2017, individul a fost dus la testul poligraf, iar rezultatele au scos la iveală că există „modificări specifice comportamentului disimulat".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » OROARE în Iaşi! Trei fraţi, un băieţel de 9 ani şi surorile lui, de 7 şi 8 ani, VIOLAŢI de propriul unchi