Video

Un bărbat din Neamţ şi-a lovit fata cu coada de mătură până când i-a rupt mâna

De Clara Mihociu.
Publicat: 12.02.2021, 19:57.
Actualizat: 12.02.2021, 20:16

Încă un copil bătut în România. E al treilea caz şocant, devenit public, în mai puţin de o săptămână, de o violenţă extremă în care copiii sunt victime. O fată de 14 ani din Neamţ a ajuns la spital cu mâna ruptă, după ce tatăl ei a lovit-o cu sălbăticie cu o coadă de mătură.

Tatăl fetei: Nu mai venea acasă, dădea să se înnopteze şi nu răspundea la telefon. I-am dat de câteva ori cu coada măturii pe spate. M-a scos din sărite că spune minciuni. S-a învoit de la școală fără să știu eu.

Aşa că a lovit-o orbeşte. Bărbatul de 41 de ani care şi-a bătut fata încearcă să justifice într-un fel bătaia cruntă. Dar nimic nu poate explica brutalitatea. Loviturile cozii de mătură i-au rămas imprimate fetei pe spate. De frica tatălui, adolescenta a fugit din casă în pijamale şi şosete.

Imediat după ce a fost bătută de tată, fata a reușit să fugă din casă și s-a refugiat în casa unei vecine de unde a și sunat la 112.

Fata de 14 ani a ajuns la spital cu mâna luxată, iar medicii i-au pus-o în gips.

Andreea Trifan, purtător de cuvânt Spitalul de Urgență Roman: S-au evidențiat plăgi umăr stâng, hemotorace stâng, mâna stângă și cot stâng. Prezenta și plăgi pe coapsă.

Fata a fost preluată în regim de urgenţă de Protecţia Copilului şi dusă într-un centru, departe de tată. Sora ei, de 9 ani, a rămas tot în grija lui. Bărbatul este divorţat de cinci ani, iar instanţa a hotârât să i le încredinţeze, după ce mama le-a părăsit.

Bărbatul care şi-a bătut fata este cercetat penal

Tatăl fetei: Normal că îmi pare rău, că e copilul meu. Le cresc singur de cinci ani. Se tot învoiește de la școală şi pleacă, nu se mai ţine de şcoală. Are prieteni care o trag în jos. Pleacă de acasă și nu mai răspunde.

Simona Chirilă, asistent social: Pe diverse motive, s-ar fi învoit pe diverse probleme de sănătate care nu există. Tatăl s-a enervat, și-a ieșit din fire. Are un cerc de prieteni care tatăl spune că au o influență negativă.

Georgiana Moșu, purtător de cuvânt Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamț: Existând o stare de temere și un risc asupra vieții și integrității corporale a victimei, poliţiştii au emis un ordin de protecție provizoriu prin care s-a dispus evacuarea acestuia din locuinţă şi păstrarea unei distanţe de minim 100 de metri faţă de fiica sa.

Magda Vasilache, purtător de cuvânt DGASPC Neamț: Este posibil să ajungă din nou la tată, în cazul în care se stabileşte că a fost un incident izolat.

Oamenii din comunitate sunt şocaţi.

Tatăl este cercetat penal pentru violenţă în familie.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.