Antena Meniu Search
x

Video Bărbatul din Suceava care şi-a bătut copilul cu o bucată de lemn, lăsat sub control judiciar

Tatăl din Suceava, filmat în timp ce-şi bătea copilul de şapte ani cu o bucată de lemn, e liber. Procurorul spune că legea nu îi permite să-l aresteze. Bărbatul a povestit că şi-a lovit fiul pentru că nu şi-a făcut temele, în timp ce mama susţine cu seninătate că nu s-a întâmplat nimic. Ambii părinţi riscă să fie decăzuţi din drepturile părinteşti.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 10.02.2021, 21:09

Vezi și
  • Bărbatul din Suceava este recidivist, el batjocorindu-şi fiica vitregă în trecut.
  • Bărbatul din Suceava fusese eliberat din închisoare în 2019.

Imaginile cu bătaia cruntă ar fi fost filmate în urmă cu două săptămâni, timp în care urmele de lovituri de pe corpul copilului au dispărut. În cazul violenţei în familie, tatăl bătăuş poate fi arestat doar dacă există certificat medico-legal.

Practic, procurorii au mâinele legate din cauza unei proceduri.

Lidia Neagu, procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc: Şi atunci, singura măsură preventivă pe care am putut s-o luăm a fost controlul judiciar pe o perioadă de 60 de zile. El este eliberat condiţionat, dar nu este o condiţie de care să fi putut beneficia pentru noua infracţiune.

Bărbatul din Suceava şi-a violat fiica vitregă şi, la sfârşitul anului 2019, a fost eliberat din închisoare, beneficiind de legea recursului compensatoriu. Culmea, individul era monitorizat de autorităţi. Mai mult, primea şi ajutor social.

Constantin Buga, primarul comunei: Nu au fost probleme care să ne fie semnalate asistentului social care a monitorizat această familie. Şi preotul paroh s-a mobilizat, şi ei şi noi i-am ajutat şi financiar.

Tatăl a spus că şi-a bătut fiul pentru că nu şi-a făcut temele. 

Mama băiatului a asistat nepăsătoare la bătaia încasată de fiul ei

Camelia Tâmpescu, asistent primărie: Tatăl a susţinut că doar aşa, un pic, l-a atins. Deci tatălui nici nu i s-a mai arătat filmuleţul şi mama a spus că nu voia să scrie.

Elena Domnica Buga, învăţătoare: Venea la şcoală în mod regulat, era îmbrăcat, avea mâncare, avea ce-i trebuia.

Mama copilului a asistat la bătaie, în timp ce fuma liniştită, la gura sobei.

Rudă a copilului: Mama, cât a fost el în puşcărie, a lăsat copiii de capul lor, nu i-a instruit, nu i-a învăţat nimic, i-a lăsat numai pe drumuri. 

Fratele suspectului: Ea nu trebuia să facă copii, ei au făcut copii pentru bani, pentru alocaţii.

Nicoleta Daneliuc, purtător de cuvânt DGASPC Suceava: Ceva nu este în regulă cu această mamă, având în vedere că a asistat pasivă la această demonstraţie de forţă şi am rugat colegii de la Centru de Prevenire a Violenţei să evalueze psihologic mama.

Ambii părinţi riscă acum să fie decăzuţi din drepturile părinteşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Bărbatul din Suceava care şi-a bătut copilul cu o bucată de lemn, lăsat sub control judiciar