Antena Meniu Search
x

Video Un camion plin cu porci a luat foc, la Ţicău, în Maramureş. Zece animale au murit, alte câteva "au şoriciul negru" de la fum

Un camion plin cu porci a luat foc la Ţicău, sat ce aparţine de oraşul Ulmeni din Maramureş. Zece animale au murit, însă alte zeci au fost salvate de intervenţia promptă a localnicilor.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 13.08.2021, 16:58

Vezi și

Un camion care transporta aproximativ 100 de porci către o fermă a luat foc pe drumul spre judeţul Sălaj, la ieşirea din satul Ţicău.

Conform reporterului Observator Simona Vasiac, ISU s-a deplasat la faţa locului cu un echipaj de la Fărcaşa, dar când au ajuns la intervenţie focul era deja stins de localnici şi voluntarii de la Ulmeni.

Oamenii au evacuat mare parte din animale, pe şosea, evitând o tragedie, însă zece animale au ars în incendiu, iar alte câteva, spun martorii, "aveau şoriciul negru de la fumul provenit de la cauciucuri".

De la ce a pornit incendiul în camionul cu porci

Pe acelaşi subiect

De altfel, un cauciuc ar fi şi cauza incendiului. Tot martorii spun că focul a pornit de la o roată blocată din cauza unui rulment defect. Aceasta s-a supraîncălzit şi a luat foc. 

Voluntarii de la Ulmeni spun că intervenţia a durat aproximativ 30 de minute. Zece porci, din cei aproximativ 100 aflaţi în mijlocul de transport, au ars de vii.

Şoferul autovehiculului are 40 de ani şi este angajat al unei firme din Baia Mare, a transmis ISU Maramureş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Un camion plin cu porci a luat foc, la Ţicău, în Maramureş. Zece animale au murit, alte câteva "au şoriciul negru" de la fum