Antena Meniu Search
x

Un maghiar a înregistrat brandul "Arsenie Boca" şi somează inclusiv Episcopia Devei şi Hunedoarei să plătească drepturi pentru folosirea imaginii şi numelui părintelui

Sfântul Ardealului a devenit proprietatea străinilor! Un cetăţean maghiar cu iniţiativă a înregistrat în toată Europa marca "Arsenie Boca".

Vezi și

Sfântul Ardealului a devenit proprietatea străinilor! Un cetăţean maghiar cu iniţiativă a înregistrat în toată Europa marca "Arsenie Boca". Şi nimeni nu mai are voie să folosească numele sau imaginea părintelui fără să plătească dreptul de folosire. O veste proastă pentru comercianţii din Prislop, pentru care Boca este o afacere de succes pur românească. 

Iconiţele, mătăniile şi crucile cu imaginea lui Arsenie Boca sunt o mină de aur pentru comercianţii de lângă mănăstirea Prislop. Însă nu pentru mult timp. Înfăţişarea şi numele Sfântului Ardealului sunt de acum marcă înregistrată. 

- Nu este o marcă de adidas, nu este o marcă de bere sau ceva. Este un sfânt care încă nici nu este canonizat, se apucă să ceară de la nişte bieţi oameni de aici.

- Plătesc impozit statului român. Acum vine acest domn şi cere şi el. Aşa ceva nu se poate.

Pe acelaşi subiect

- Nici bunul Dumnezeu nu acceptă aşa ceva.

- Orice se poate.

- Nu mi se pare corect. 

Demersul aparţine unui cetăţean maghiar, care mai întâi, a vrut să înregistreze numele la OSIM. Întâmpinat cu un refuz, nu a renunţat la ideea de afaceri. A înregistrat datele la Oficiul European de Proprietate Intelectuală, prin intermediul firmei sale din Anglia. "Eu reprezint compania din Marea Britanie care deţine această marcă înregistrată. La momentul la care s-a făcut această înregistrare a mărcii, această marcă, acest brand, era disponibil.", spune avocatul Lucian Buzlea. 

Somaţia conform căreia brandul Arsenie Boca aparţine acum unei firme a ajuns chiar şi la Episcopia Devei şi Hunedoarei: "Acest lucru presupune intrarea în legalitate a tuturor comercianţilor,vânzătorilor,producători, inclusiv importatori care pun pe piaţa din România produse ce poartă numele şi imaginea părintelui.", susţine avocatul. 

Gabriel Miricescu,  purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, are altă părere: "Părintele Arsenie nu este un brand care poate fi titrat şi care poate fi astfel, iată, cumpărat sau revenindicat de cineva. A revendicat astfel de lucruri, mi se pare iluzoriu şi total nepotrivit."

În jurul imaginii lui Arsenie Boca au înflorit afaceri de milioane de euro. Iar cele mai mari profituri se fac în timpul pelerinajului la mormântul său, la care participă sute de mii de credincioşi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un maghiar a înregistrat brandul "Arsenie Boca" şi somează inclusiv Episcopia Devei şi Hunedoarei să plătească drepturi pentru folosirea imaginii şi numelui părintelui