Antena Meniu Search
x

Ce au descoperit poliţiştii în palma Magdalenei Şerban, adânceşte misterul legat de motivele crimei comise de aceasta

Este o tragedie cu final anunţat: în faţa violenţei extreme a Magdalenei Şerban, nimeni nu a reacţionat.

Vezi și

Este o tragedie cu final anunţat: în faţa violenţei extreme a Magdalenei Şerban, nimeni nu a reacţionat. Nici ceilalţi pasageri de pe peron, atunci când au văzut că femeia împinge două tinere spre moarte. Şi nici apropiaţii, de multe ori martorii deviaţiilor ei de comportament. Femeia fusese internată la Psihiatrie, dar nimeni n-o supraveghea. Pe Facebook, publica mesaje de o violenţă greu de înţeles. Îşi atacase chiar şi mama, de curând. În ciuda tuturor semnalelor de alarmă, nimeni şi nimic nu i-a stat în cale, în drumul ei spre crimă. 

Trei zile a lucrat Magdalena Şerban într-un hipermarket din capitală. Suficient cât să atragă atenţia asupra ei. Era o femeie dificilă, spun foştii ei colegi: "Era la casă ea şi cu clienţii se mai certa, avea nişte scăpări. Nebună era sigur!"

În a patra zi de muncă, a întârziat şi s-a certat cu şeful, dezvăluie angajaţii. Era chiar ziua în care a ucis. Fără ca nimeni s-o oprească: "S-a certat cu şefa noastră chiar în ziua aia. Ea lucra de 3 zile şi voia bani. Trei zile a stat la noi, că nu se înţelege cu nimeni dintre noi, a întrebat-o şeful ceva şi a răspuns neadecvat, au fost nişte lucruri care au dat de bănuit!"

Câteva ore mai târziu, Magdalena Şerban a coborât la staţia Costin Georgian şi a încercat să o ucidă pe Alexandra. Nici aici, nimeni nu a reacţionat. "Când te uiţi la oamenii care sunt în staţia respectivă de metrou, ai spune că sunt toţi în acelaşi loc, dar nu sunt toţi în acelaşi loc, e fiecare în locul lui, e fiecare în bula lui, fiecare în lumea lui, fiecare în mintea lui. Aceşti oameni nu testează în acel moment realitatea.", spune psihiatrul Gabriel Diaconu.

Pe acelaşi subiect

Pentru cei aflaţi pe peron în momentul atacului, îmbarcarea în metrou are prioritate. Nimeni nu încearcă să o oprească pe agresoare sau să se asigure că tânăra pe care tocmai a încercat să o arunce pe şine se simte bine. Metroul pleacă, iar Magdalena Şerban rămâne singură în staţia de metrou. Liberă să atace din nou. 

La ora 17, femeia ar fi furat o băutură energizantă dintr-un magazin. O dovedeşte mărturia unei vânzătoare, care ar fi surprins-o pe camerele de supraveghere. Şi de această dată, Magdalena Şerban a reuşit să plece mai departe. Şi numai două ore mai târziu, din nou în subteran, avea să ia, sub ochii altor martori, viaţa unei tinere de 25 de ani. 

Orbi în faţa violenţei Magdalenei Şerban au fost, de-a lungul timpului, sute de cunoştinţe şi apropiaţi care au ignorat semnele unei minţi criminale. Pe pagina de Facebook, femeia postase zeci de mesaje fără noimă. Iar la audieri, poliţiştii i-au descoperit în palmă câteva cuvinte fără logică: "Ti-a luat bărbat. TCI. Am confu..."

Acum, ei trebuie să înţeleagă ce a făcut-o pe femeie să ucidă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Ce au descoperit poliţiştii în palma Magdalenei Şerban, adânceşte misterul legat de motivele crimei comise de aceasta