Antena Meniu Search
x

Video Un elev de 11 ani ar fi fost bătut de profesor, după o caricatură indecentă. Dascălul a considerat că el este cel desenat

Un profesor din Iaşi este acuzat că l-ar fi bătut pe unul dintre elevii săi. Bărbatul ar fi mers la casa copilului de 11 ani, aflat în plasament, şi l-ar fi lovit cu pumnii, dar şi cureaua de la pantaloni. Totul ar fi pornit de la o caricatură pe care elevul i-ar fi făcut-o. Profesorul neagă acuzaţiile, dar a demisionat.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 16.02.2023, 19:55

Vezi și

Un desen obscen al elevului de clasa a V-a l-ar fi scos din minţi pe profesorul de Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor, de la şcoala din Ţuţora. Convins că el este cel caricaturizat, dascălul i-a cerut dirigintelui clasei să ia măsuri împotriva elevului. Revoltat că acest lucru nu s-a întâmplat s-ar fi dus la locuinţa copilului să-i dea o lecţie. Băiatul este în plasament familial. Reprezentanţii de la Protecţia Copilului sunt şocaţi de ce s-a întâmplat.

Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iasi: Domnul profesor a cerut voie sa intre in casa, acolo copilul stătea pe canapea, se uita la televizor. Profesorul a intervenit violent asupra copilului, i-a tras pumni și palme, ulterior a scos cureaua și l-a bătut.

Asistenta maternală a depus plângere la Poliţie

Asistenta maternală care îl creşte pe copil de când era mic a depus plângere la poliţie .

Pe acelaşi subiect

Cristinel Albu, primar Ţuţora: Mama copilului este foarte speriată pentru că dânsa a fost ameninţată de profesor. Din câte știu, la nivel de colegi, profesori, dânsul s-a lăudat în cancelarie dimineaţa că a aplicat o corecție copilului, urmând să mai aplice corecţii şi la alţi copii.

Bărbatul predă ca suplinitor din septembrie 2022. Conducerea şcolii a deschis o anchetă, dar între timp profesorul a demisionat.

Iuliana Dima, director Școala Țuțora: E de puţin timp profesor la noi. A spus că e nevinovat dumnealui.

Ba chiar profesorul a venit cu o altă variantă: a mers acasă la copil ca să îl ajute la teme.

Marian Curmei, profesor: Am stat două ore jumătate, am vorbit cu mama, am pus copilul la teme, am vorbit cu el, i-am explicat că nu e frumos. Ar fi vorba de o sperietură a copilului, nicidecum o bătaie. Vă daţi seama că o bătaie cu cureaua ar fi trebuit să lase urme şi eu eram arestat pe loc, nu eram lăsat în libertate şi cu plângere după trei, patru cinci zile.

Nu este pentru prima dată când profesorul este în mijlocul unui scandal. În trecut, a ocupat funcţia de vicepreşedintel al USR Iaşi, de unde a fost exclus pentru misoginism şi homofobie.

Antonina Bleorț, purtător de cuvând ISJ Iași: În unitatea şcolară continuă verificările în această situaţia.

Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iasi: Atât copilul, cât şi asistentul maternal vor fi monitorizaţi şi consiliaţi în continuare, pentru a vedea dacă acel copil a suferit o traumă şi în ce măsură a fost afectat. A sosit la domiciliul doamnei, în casă acel copil stătea pe canapea. Domnul profesor respectiv a intervenit violent asupra copilului, i-a tras nişte pumni şi nişte palme, a scos cureaua şi l-a bătut. Profesorul a fost scos din curte cu ajutorul unor vecini şi, ulterior, doamna în cauză a reclamat şi a sesizat acest caz la poliţie.

Cristinel Albu, primar Ţuţora: Am trimis asistentul social acolo, la domiciliul persoanei să vedem dacă se confirmă aceste zvonuri. Nu s-au confirmat. Am făcut o adresă către şcoală să ne comunice, şi către Inspectoratul Şcolar, măsurile pe care le iau. Mama copilului este foarte speriată pentru că dânsa a fost ameninţată de profesor că îi va lua copiii. Femeia este singură, soţul a decedat acum trei ani de zile. Este al treilea copil pe care îl întreţine, nu au fost niciodată probleme semnalate în cadrul primăriei cu această persoană.

Profesorul cred că dacă şi-a dat demisia îşi asumă ceea ce a făcut. Este un desen făcut de copil. S-a inspirat din desenele animate. Mă miră că, totuşi, e un profesor tânăr...Este un desen normal, cu un cap de om, cu ceva, un morcov sau ceva care imită un morcov pe desen. Şi nici nu seamănă cu profesorul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Un elev de 11 ani ar fi fost bătut de profesor, după o caricatură indecentă. Dascălul a considerat că el este cel desenat