Antena Meniu Search
x

Un jandarm, găsit împuşcat în cap la Centrala Nucleară din Cernavodă. Parchetul a deschis o anchetă

Un bărbat a fost găsit împuşcat în cap la Centrala Nucleară din Cernavodă, la unitatea specială 1. Din primele informaţii ar fi vorba despre o tentativă de sinucidere.

de Monica Palade

la 09.03.2021, 14:31

Vezi și

Este vorba de un jandarm de 43 de ani, de la unitatea specială de jandarmi din Cernavodă, o unitate care nu se subordonează Inspectoratului Judeţean şi nici Brigăzii Mobile, ci direct Inspectoratului General. 

Primii medici sosiţi la faţa locului l-au găsit pe bărbat inconştient şi au aplicat manevrele de resuscitare pentru salvarea sa. Jandarmul a fost transportat la o unitate spitalicească, de unde va fi preluat de un elicopter SMURD şi adus la Bucureşti.

S-a izolat într-o cameră

Reprezentanţi din conducerea militară s-au deplasat la faţa locului pentru a afla toate detaliile despre acest incident. Jandarmul se ocupa de paza centralei nucleare de la Cernavodă şi cel mai probabil a folosit armamentul din dotare. 

"Avem un incident la nivelul unităţii speciale, un coleg jandarm. Din informaţiile pe care le deţin deocamdată o posibilă tentativă de suicid. Colegul a intrat în serviciu azi de dimineaţă, nu era niciun indiciu că ar urma o astfel de tragedie. I s-a acordat primul ajutor şi a fost ridicat de către serviciul de ambulanţă şi a plecat către o unitate medicală. Colegul făcea parte dintr-o echipă de intervenţie, la un moment dat s-a izolat într-o anumită cameră. Testarea psihologică se face o dată pe an. Ancheta va fi desfăşurată de unitatea de Parchet competentă", a declarat Nicolae Dan, purtător de cuvânt unitatea specială de jandarmi Cernavodă, pentru Antena3. 

Pacientul este inconştient, în comă, are o plagă occipitală, iar starea este instabilă. Se pare că divorţase de două luni şi avea un copil. Jandarmul fusese testat psihologic în luna septembrie şi a fost găsit apt.

Vechime de 21 de ani

Potrivit unui comunicat oficial al Jandarmeriei, bărbatul avea o experienţă de 21 de ani. "Marți 09 martie, la ora 7:47, un subofițer al Unității Speciale 72 Jandarmi Protecție Instituțională Cernavodă aflat în serviciu a folosit pistolul din dotare provocându-și o rană la nivelul capului. 

Imediat, colegii au anunțat producerea evenimentului. Militarul, în vârstă de 43 de ani se afla în serviciu la Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă și a fost transportat de urgență la o unitate medicală, în stare gravă, cu un elicopter SMURD.

În momentul de față nu se cunosc cauzele care l-au determinat pe colegul nostru să recurgă la un asemenea gest. A fost declanșată o anchetă de către unitatea de Parchet competentă.

Subofițerul, cu o vechime în serviciu de peste 21 de ani, are la activ trei misiuni internaționale, iar la ultima evaluare psihologică, din luna septembrie a anului 2020 a fost declarat apt". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un jandarm, găsit împuşcat în cap la Centrala Nucleară din Cernavodă. Parchetul a deschis o anchetă