Antena Meniu Search
x

Un oltean, mort de beat la volan, oprit cu focuri de armă de polițiști după o cursă ca-n filme

Un tânăr de 29 de ani, din județul Olt, a fost oprit cu focuri de armă de către polițiști, după o cursă ca-n filme. Bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice, fapt pentru care polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 14.01.2023, 13:03

Un oltean, mort de beat la volan, oprit cu focuri de armă de polițiști după o cursă ca-n filme
Un oltean, mort de beat la volan, oprit cu focuri de armă de polițiști după o cursă ca-n filme - IPJ Olt

Un bărbat, aflat sub influența băuturilor alcoolice, se afla la volanul unei mașini, noaptea trecută, în comuna Dobrosloveni, județul Olt. Polițiștii l-au identificat pe conducătorul auto și au încercat să-l oprească. Acesta nu s-a supus semnalului regulamentar de oprire, motiv pentru care agenții de Poliție au plecat în urmărirea acestuia. Tânărul de 29 de ani a fost oprit cu 13 focuri de armă, pe un câmp din afara comunei Dobrosloveni. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"La data de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 23:15, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană ar conduce un autoturism sub influența băuturilor alcoolice, în comuna Dobrosloveni. În urma activităților desfășurate, la data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 01:15, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat autoturismul reclamat, pe Drumul Județean 642, în comuna Dobrosloveni.

Deși polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, conducătorul auto nu s-a supus măsurii, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză. Autoturismul a fost oprit pe un câmp din afara comunei Dobrosloveni, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, în vârstă de 29 de ani, din localitate.

În cadrul activităților de urmărire, întrucât conducătorul auto nu s-a supus somațiilor, polițiștii au executat 13 focuri cu armamentul din dotare. În urma evenimentului, nu au existat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul Municipal Caracal pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fiind continuate cercetările", au transmis reprezentanții IPJ Olt.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Un oltean, mort de beat la volan, oprit cu focuri de armă de polițiști după o cursă ca-n filme