Antena Meniu Search
x

Video Un primar s-ar fi strecurat într-o pictură murală de pe Transluncani, un drum spectaculos din Timiş. "Probabil îi bunicul"

Unul dintre drumurile spectaculoase din Timiş s-a îmbogăţit cu o pictură murală de mari dimensiuni. Pe unul dintre pereţii de susţinere stă acum la loc de cinste o scenă din viaţa satului de odinioară. Dar, pe lângă talentul artistului, oamenii au remarcat imediat şi asemănarea dintre primar şi unul dintre personajele picturii.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 22.11.2021, 20:20

Vezi și

Traseul spectaculos din Timiş inaugurat în 2019 te lasă pur şi simplu fără aer. Transluncani este de fapt un drum agricol de aproape 5 km care a fost asfaltat şi care străbate o zonă muntoasă ce ofera peisaje senzaţionale. Acum, un perete de pe traseu a prins culoare. Ideea îi aparţine lui Costel Medelean, primarul comunei Tomeşti.

Costel Medelean - primar comuna Tomești: Fiind fiu al satului, trecând aproape zilnic pe lângă acest zid, am zis că pe lângă utilitatea de susţinere să ne aducem aminte cum era viaţa la ţară.

Un artist din Timișoara a transpus ideea edilului pe zidul de 70 metri pătraţi aflat pe spectaculosul Transluncani.

De la primărie în pictură murală

Pe acelaşi subiect

Reporter-Costel Medelean - primar comuna Tomești: Domn' primar, dar numai mie mi se pare că unul dintre personaje seamana cu dvs?

- Probabil îi bunicu.

Iulia Pop - reporter Observator: Ce atrage atenţia la pictura murala de 70 mp este asemănarea izbitoare dintre chipul primarului şi unul dintre oamenii pictatţi acolo. De altfel, primarul ne spunea că mustaţa este de altfel reprezentativă pentru oamenii locului. Până şi câinele de pe marginea drumului e parte din poveste.

Şi localnicii au observat asemănarea.

Reporter-localnic: - Seamănă cu domn primar?

- O ţâra, o ţâră că are mustaţă. Păi da cum, şi pantaloni are aşa albi. Păi este în costum popular aici.

Locanici: - Probabil şi-a adus aminte când a mers el la fân. 

- Domnişoară, aici majoritatea moşilor au fost cu mustaţă pe vremuri. Cine-i mai ştie?

Pictura de pe Transluncani a costat 20.000 de lei. 

Delia Barbu – director APDT (Asociaţia pentru dezvoltarea şi Promovarea Turismului): Am avut semnale că cel puţin în primul weekend de după prezentare lucrării, numărul celor ajunşi în zonă măsurabil prin numarul celor care acceseaza serviciile de  turism din zona Transluncani a fost unul mare.

În lunile cu vreme bună, în fiecare weekend ajung pe Transluncani peste 1000 de turişti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Un primar s-ar fi strecurat într-o pictură murală de pe Transluncani, un drum spectaculos din Timiş. "Probabil îi bunicul"