Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Petrică, un tânăr de 24 de ani din Iaşi dispărut în urmă cu două luni în Germania, găsit de familie: "Vorbeam zilnic şi dintr-odată nu am mai știut nimic de el"

Timp de două luni, o familie din Iaşi a trăit un adevărat coşmar şi s-a gândit la cele mai negre scenarii. Petrică Baicu, un tânăr de 24 de ani, a dispărut fără urmă în Germania. De atunci, cei dragi au încercat totul, au făcut apel la comunităţi de români şi au încercat cu orice mijloace să îl găsească. Fără succes, însă.

de Redactia Observator

la 14.10.2024 , 14:56

Până de curând, pe 11 octombrie, când familia a reuşit să dea de Petrică. În tot acest timp, tânărul a trăit pe străzi, fără bani, acte şi telefon mobil.

Găsit după două luni de coşmar

„Vineri (n.r. – 11 octombrie 2024) vorbeam cu cineva la telefon și am văzut că s-a conectat. Așa am luat legătura cu el. Astea două luni, el a stat pe străzi, nu a avut nici acte, nici telefon. Acum a mers sora lui și l-a luat la ea, în Danemarca. Când am vorbit prima dată cu el la telefon, m-a bufnit plânsul, vă dați seama că m-am gândit la ce este mai rău. Noi vorbeam zilnic şi dintr-odată nu am mai știut nimic de el. Mă bucur mult că mi-am găsit puișorul, m-am rugat mult pentru el, și la Sfânta Parascheva, așa cum ar face orice mamă. Are el 24 de ani, dar tot copil este. Nu vreau să-l mai las de unul singur. Au fost două luni în care adormeam plângând și mă trezeam la fel”, a declarat Elena Baicu, mama lui Petrică, pentru BZI.

Articolul continuă după reclamă

Petrică Baicu era plecat la muncă, în străinătate, din luna ianuarie 2024. Tânărul a luat, ultima dată, legătura cu familia în data de 17 august 2024, când s-a plâns că nu mai poate rezista la muncă și a anunțat-o pe sora sa că și-a cumpărat bilet de avion pentru a se întoarce acasă. De atunci, nimeni nu a mai știut nimic de el.

„Pe 15 august, a luat salariul, pe 16, i-a trimis niște bani surorii noastre mai mici și i-a spus că vrea să vină acasă, că nu mai poate, nu mai rezistă să stea în locul ăla. Și-a luat bilet să vină acasă, doar că pe 17 august m-a sunat și mi-a spus că a pierdut biletul de avion. Asta a fost ultima discuție. L-am sunat peste tot, și pe număr, și pe Messenger, pe Instagram, efectiv, peste tot”, a declarat Ioana, sora lui Petrică Baicu.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?
Observator » Evenimente » Petrică, un tânăr de 24 de ani din Iaşi dispărut în urmă cu două luni în Germania, găsit de familie: "Vorbeam zilnic şi dintr-odată nu am mai știut nimic de el"