Antena Meniu Search
x

Video Un tânăr din Bucureşti se dădea medic, pentru a obţine bani de la oameni. A reuşit să ia aproape 3.000 de lei de la un bărbat de 77 de ani

Un tânăr de 35 de ani a fost arestat de poliţiştii bucureşteni, după ce ar fi profitat de naivitatea unui bărbat de 77 de ani în faţa căruia s-ar fi dat drept medic pentru a putea obţine bani de la acesta

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 10.06.2022, 10:59

Vezi și

Povestea a început luna trecută, bărbatul de 77 de ani a sesizat că o persoană necunoscută, care s-a recomandat ca fiind medic, a intrat în locuinţa sa după ce purtaseră iniţial, pe stradă, mai multe discuţii despre câteva medicamente pe care ar fi trebuit să le cumpere dintr-o farmacie.

Medic fals, fugit cu aproape 3.000 de lei

Bărbatul acuzat de înşelăciune ar fi abordat victima de 77 de ani spunându-i că este medic şi are nevoie urgent de bani pentru a cumpăra câteva medicamente.

Acesta ar fi determinat victima să îi permită accesul în locuință , iar mai apoi, ar fi mers împreună la un bancomat, de unde ar fi retras 2.900 de lei. Victima i-ar fi remis acuzatului suma de bani, iar acesta ar fi părăsit zona în fugă.

Pe acelaşi subiect

Ce transmit poliţiştii

Joi, 9 iunie a.c., polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Muncipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au reținut un bărbat de 35 de ani,  cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Cercetările au fost declanșate la data de 13 mai a.c., de către Secția 24 Poliție, când un bărbat în vârstă de 77 de ani a sesizat faptul că, în aceeași zi, o persoană necunoscută, care s-a recomandat medic, a intrat în locuința sa, după ce au interacționat pe stradă și, sub pretextul că trebuie să cumpere anumite medicamente, victima i-a remis o sumă de bani. Polițiști ai Secției 24 au demarat cercetările, identificând un bărbat, în vârstă de 35 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracțională.

În baza probatoriului administrat în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că bărbatul ar fi abordat persoana vătămată pe stradă și, sub pretextul că ar fi medic și trebuie să cumpere urgent anumite medicamente, ar fi determinat victima să îi permită accesul în locuință , iar mai apoi, ar fi mers împreună la un bancomat, de unde ar fi retras 2.900 de lei. Victima i-ar fi remis bănuitului suma de bani, iar acesta ar fi părăsit zona în fugă.

La data de 9 iunie a.c., s-a pus în aplicare un mandat de percheziție, în județul Dâmbovița, la domiciliul bărbatului în cauză.  Acesta a fost depistat, audiat și reținut pentru 24 de ore, ulterior magistrații dispunând măsura arestării preventive. Cercetările sunt continuate de către Secția 24 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Un tânăr din Bucureşti se dădea medic, pentru a obţine bani de la oameni. A reuşit să ia aproape 3.000 de lei de la un bărbat de 77 de ani