Antena Meniu Search
x

Video Un tată din Iaşi a primit o nouă şansă la viaţă. În urmă cu 16 ani chiar el fusese donator pentru fiica sa: "A fost un miracol"

Anul Nou a însemnat o nouă şansă la viaţă pentru doi bărbaţi operaţi la Iaşi. Aceştia au primit câte un rinichi funcţional şi vor putea duce de acum înainte o viaţă aproape normală. Unul dintre ei a fost la rândul lui salvator, în urmă cu 16 ani. Atunci i-a donat fiicei sale o parte din ficat. 

de Redactia Observator

la 06.01.2023, 17:03

Vezi și

La 44 de ani, Liviu Nițicoi face dializă de mai bine de un an. Insuficienţa renală i-a schimbat viaţa complet: a fost nevoit să renunţe la locul de muncă şi viaţa de zi cu zi a devenit extrem de grea şi de complicată. 

Liviu Nițicoi, pacient: Am și doi copii micuți, minori și voiam sa mergem în concediu și nu puteam din cauza dializei. 

Noul An i-a adus însă o minune. Un rinichi sănătos care îl va ajuta să renunţe la cele trei şedinţe de dializă săptămânale. Povestea lui este cu atât mai impresionantă cu cât, în urmă cu 16 ani, chiar el a fost donator pentru fiica sa care a avut nevoie de un transplant de ficat. 

Liviu Nițicoi, pacient: Am rămas, nu știam ce sa mai spun de emoție, de bucurie. 

Nu doar lui Liviu i s-a schimbat viaţa în bine. Un bărbat din Huşi, fost Poliţist local, a primit şi el o nouă şansă. 

Mircea Vieru, pacient: A fost ca un miracol pentru mine. Nu-mi venea să cred că a sunat seara telefonul și efectiv am luat mașina si am venit.

30 de cadre medicale ale spitalului Parhon din Iaşi au venit de acasă în noaptea dintre ani pentru a realiza cele două operații. 

Adrian Covic, coordonator centru transplant renal Iaşi: Nu am ținut cont ca eram între Crăciun și Anul Nou. De fapt, eram singurul centru în funcţiune. Am trimis o echipă care a zburat în acea perioadă la Bucureşti, a operat toată noaptea, o altă echipă de aici a pregătit toată ziua până în noaptea de Revelion toţi pacienţii. 

Adelina Miron, medic urolog spitalul Parhon din Iaşi: Implicați sunt foare mulți oameni atât de la sectia de nefrologie, blocul operator Terapie Intensivă Chirurgie Urologie, mulți chemați de acasă special pentru asta. Le mulțumesc că pe 31 au lăsat tot ce făceau pregătiri sau invitați veniți la ei, era o zi specială

Şi la un an 2022 atât de bun, medicii de aici speră la un 2023 cu un nou record de operaţii reuşite.  

Dr Ionut Nistor, purtător de cuvânt Spitalul Parhon: E un început de an care ne face sa fim optimiști, După rezultatul de anul trecut cu 54 de pacienți care au primit o noua șansă la viața după ce au primit transplant renal la iasi 

Pe lista de aşteptare pentru un transplant renal se află în acest 400 de pacienți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Un tată din Iaşi a primit o nouă şansă la viaţă. În urmă cu 16 ani chiar el fusese donator pentru fiica sa: "A fost un miracol"