Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vaccin împotriva cancerului? Un tratament revoluționar ar putea elimina complet tumorile, inclusiv metastazele

Un vaccin împotriva cancerului, care și-a dovedit eficiența la șoareci, va fi testat pe subiecți umani.

de Redactia Observator

la 28.03.2018 , 17:35

Un vaccin împotriva cancerului, care și-a dovedit eficiența la șoareci, va fi testat pe subiecți umani.

Un studiu recent efectuat de o echipă de cercetători de la Universitatea Stanford, din Statele Unite, a dovedit că injectarea unor cantități mici de agenți de stimulare a sistemului imunitar direct în tumori solide tratează, în proporție de 97 la sută, cancerul la șoareci.

Articolul continuă după reclamă

Procedura funcţionează pentru mai multe multe tipuri de cancer, inclusiv cele care apar spontan, spun cercetătorii.

Pe acelaşi subiect
Tratament revolutionar impptriva cancerului va fi testat pe subiecti umani

"Să determinăm sistemul imunitar să lupte împotriva cancerului este una dintre cele mai recente descoperiri în lupta noastră. Tratamentul nostru foloseşte o singură aplicare a unei cantităţi foarte mici din doi agenţi care stimulează sistemul imunitar doar în tumora respectivă. La şoareci, am constatat efecte uimitoare în întreg organismul, inclusiv eliminarea tuturor tumorilor. Atunci când folosim cei doi agenţi împreună, are loc eliminarea tumorilor din tot organismul. Această terapie elimină nevoia de a identifica ţinte specifice pentru anumite tumori şi nu necesită activarea întregului sistem imunitar sau modificarea celulelor implicate în răspunsul imunitar'', a declarat Ronald Levy, profesor de oncologie, care conduce studiul echipei de la Stanford.

După succesul înregistrat la șoareci, s-a trecut la selectarea a 15 pacienți cu limfom, care vor fi supuși unui test clinic pentru vaccinul împotriva cancerului.

Fiecare subiect va primi o doză redusă de radiații și două injecții din tratamentul dezvoltat de echipa profesoului levy. Tratementul nu implică folosirea chimioterapiei.

Dacă rezultatele vor fi optimiste, Levy crede că acest tratament ar putea fi util în cazul multor tipuri de tumori.

Cercetătorul anticipează ca în viitor medicii să poată injecta cei doi agenţi în tumori înainte de îndepărtarea lor chirurgicală ca o modalitate de prevenire a revenirii cancerului din cauza metastazelor neidentificate sau chiar pentru a anticipa dezvoltarea de viitoare tumori cauzate de mutaţii genetice precum BRCA1 şi 2.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » Vaccin împotriva cancerului? Un tratament revoluționar ar putea elimina complet tumorile, inclusiv metastazele