Antena Meniu Search
x

Video Unicat în România: Pasajul de la Mogoşoaia, deschis cu şase luni mai devreme

Inaugurare cu fast azi pe Centura Capitalei! Pasajul de la Mogoşoaia a fost deschis azi, cu şase luni înainte de termenul stabilit. O raritate în ţara în care marile proiecte de infrastructură sunt amânate până se adună praful pe ele. Doar că discursurile mai marilor din Guvern care au venit să laude reuşita au fost acoperite de claxoanele şoferilor nerăbdători să intre pe pasaj.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 30.09.2021, 19:51

Vezi și

Primul din cele cinci pasaje de pe Centura Capitalei a fost azi pus în circulaţie. Doar că, în stilul clasic românesc, nu a fost recepţia finală, căci lucrările de finisaje continuă sub trafic. Dar primii şoferi au condus azi pe cei 800 de metri care le-au fost promişi încă din 2017 şi care ne-au costat aproape 7 milioane de euro. Cu şase luni mai devreme chiar. 

Florin Cîţu, premierul României: Cu o floare nu se face primăvară. Sper să avem mai multe proiecte care se termină înainte de termen. România are nevoie de infrastructură. 

Pasajul Mogoşoaia a fost deschis la ora 15.00, după obişnuitele declaraţii oficiale. Sătui să aştepte, şoferii i-au claxonat insistent pe miniştrii veniţi să culeagă laurii. 

Pasajul de la Mogoşoaia, terminat cu şase luni mai devreme

Pe acelaşi subiect

Florin Cîţu, premierul României: Le transmit că PSD a avut acest proiect în sertare 3 ani de zile și n-a făcut nimic, l-a avut Primăria Bucureștiului 8 ani de zile și n-a făcut nimic, a venit guvernarea liberală și într-un an de zile a rezolvat problema.

Dan Vîlceanu, ministrul Finanţelor: Este un pasaj care ajută foarte tare locuitorii din această zonă metropolitană a Bucureştiului şi de asemenea fluidizează circulaţia şi scurtează tranzitul.

Deocamdată, şoferii nu simt că noul pasaj a schimbat mare lucru. 

Reporter- Şofer TIR: Aţi stat mult în aglomeraţie?

- Am exact 38 de minute

- Cum e?

- La fel.

Reporter-Alţi şoferi: Foarte aglomerat. Oameni-s nervoşi pentru că stau în trafic 

Trebuia făcut mai demult 

- Cât staţi deobicei aici?

- O juma de oră, o oră

- Credeţi că va fluidiza mult din trafic acest pod?

- Nu

Şi, ca la orice inaugurare, declaraţiile oficiale s-au încheiat cu noi promisiuni.

Secretar de stat: Anul viitor vom da în folosinţă celelalte patru pasaje care sunt azi în construcţie. primul va fi pasajul Domneşti, următorul va fi pasajul Berceni, cel de-al treilea va fi pasajul Olteniţei, iar ultimul pasajul de la Cernica.

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, susţine că traficul se va îmbunătăţi şi după încheierea lucrărilor de reasfaltare a centurii între pasajul Mogoșoaia și Otopeni împreună cu turbogirația de la Otopeni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Unicat în România: Pasajul de la Mogoşoaia, deschis cu şase luni mai devreme