Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Scandalul pe metru pătrat, la Mogoşoaia, continuă. Primarul nu renunţă la planurile de dezvoltare, indiferent de cine s-ar împotrivi

Scandalul imobiliar pe metru pătrat, din Mogoşoaia, se vede diferit din biroul primarului. În sectorul zero, care acum este zonă agricolă, ar urma să fie, potrivit planurilor, blocuri de zece etaje, un spital, campus universitar, grădiniţă şi clădiri de birouri. Prin hotărâri ale consiliului local, actualii proprietari ar trebui să cedeze gratuit aproape jumătate din terenuri și să accepte relocarea. Cine nu acceptă, va fi oricum expropriat, promite primarul. 

de Bianca Iacob

la 11.07.2021 , 20:46

Ne-am întors la Mogoşoaia, la primărie. Scandalul imobiliar din comună este departe de a fi stins.

Reporter: Cine mai câştigă pe lângă?

Petru Precup, primar Mogoşoaia: Cine pierde? Toată lumea câştigă. Nu văd pe cineva care să piardă. Proprietarul, statul, primarul, comunitatea.

Vezi și

Primarul vrea să ne arate exact planurile de dezvoltare pentru cele peste 1000 de hectare de lângă pădure. Şi spune că nu se va opri oricine s-ar împotrivi.

Pe acelaşi subiect

Petru Precup, primar Mogoşoaia: E un proiect de interes local, nu are cum să se oprească după unul sau altul. E ca la autostradă. Oprim autostrada că are un domn sau o doamnă porumb pe unde trece autostrada?!

Planurile pe hârtie arată promiţător: ar urma să fie construite un campus universitar, blocuri de locuinţe, spital, grădiniţă, clădiri de birouri, iar pădurea devine parc. Doar că sună prea bine pentru a fi adevărat, spun cei care deţin teren în zona vizată de primar.

Viorel Gongu, proprietar teren: Fără să se consulte public cu proprietarii din Mogoșoaia, a decis el cu nu știu cine să facă această zonă zero. Într-o comună că Mogoșoaia te apuci să faci blocuri de 10 etaje când tu nu ai posibilitatea să ieșim de pe străzile adiacente cât de cât omenește.

Felicia Ienculescu, consilier local: Noi bănuim că investitorii sunt împinși către această zonă. Proprietarii ne-au spus că ar fi deja ceea ce se numește rechini imobiliari, că ar fi niște persoane care ar deține aici terenuri mari.

Reporter: Se plângea cineva că nu are drumul asfaltat.

Primar Mogoşoaia: Şi l-a cumpărat asfaltat? Păi a dat 5 euro pe metru, când l-a luat.

Cine deţine teren în zonă, potrivit noilor planuri, ori cedează 39 la sută din suprafaţă, ori va fi expropriat la un preţ de nici 2 euro pe mp. Scandalul se va muta în instanţă.

Bianca Iacob Like

Singurul lucru pe care ştiu bine să îl fac e meseria asta de jurnalist! Într-o lume destinată si dedicată oarecum bărbaților, am ajuns să fiu reporter în două războaie. De fapt, sunt mai multe, vreo 4. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Justiţie » Scandalul pe metru pătrat, la Mogoşoaia, continuă. Primarul nu renunţă la planurile de dezvoltare, indiferent de cine s-ar împotrivi