Antena Meniu Search
x

Înmormântarea lui Fidel Castro: sute de mii de cubanezi sunt așteptați să participe. Mulțimea își jelește liderul și cântă imnuri patriotice (VIDEO)

Funeraliile lui Fidel Castro au loc astăzi, la Santiago de Cuba, al doilea oraș al țării. O mulțime uriașă vine să-și ia rămas bun de la fostul lider cubanez.

Vezi și

Funeraliile lui Fidel Castro au loc astăzi, la Santiago de Cuba, al doilea oraș al țării. O mulțime uriașă vine să-și ia rămas bun de la fostul lider cubanez.​

Cenușa lui Fidel Castro a fost adusă ieri în Santiago de Cuba. Zeci de mii de oameni au ieșit pe străzi, la trecerea convoiului funerar. Mulțimea a agitat steaguri ale Cubei și pancarte cu mesajul:”Fidel, te iubim!”.

Zeci de minute au răsunat cântecele patriotice. Seara a avut loc o ceremonie gigantică, în memoria fostului lider. Fratele său, actualul președinte Raul Castro, a promis să ducă mai departe moștenirea revoluționară a lui Fidel.

Președinții Venezuelei – Nicolas Maduro, Boliviei – Evo Morales, liderul congolez Denis Sassou și foștii președinți brazilieni Inacio Lula da Silva și Dilma Roussef au fost prezenți și, de asemenea, vor lua parte la funeralii. La ceremonie vor mai participa ex-fotbalistul argentinian Diego Maradona și Segolene Royal, Ministrul Ecologiei din Franța.

Statele Unite vor fi reprezentate de consilierul adjunct pe problem de securitate națională, Ben Rhodes, și de ambasadorul la Havana, Jeffrey DeLaurentis.

Fidel Castro, unul dintre cei mai longevivi lideri de pe planetă, a murit pe 25 noiembrie. E înhumat după 9 zile de doliu național.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Înmormântarea lui Fidel Castro: sute de mii de cubanezi sunt așteptați să participe. Mulțimea își jelește liderul și cântă imnuri patriotice (VIDEO)