Antena Meniu Search
x

Poliţiştii au deschis dosar penal de braconaj, în cazul ursului lovit de maşină, în Harghita

IPJ Harghita informează că, în cazul sacrificării prin împuşcare a ursului lovit de maşină şi apoi lăsat să agonizeze pe şosea 16 ore, s-a deschis dosar penal de braconaj.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 17.11.2019, 17:28

Poliţiştii au deschis dosar penal in cazul ursului lovit de maşină, la Harghita
Dosar penal pentru moartea ursului lovit de maşină, la Harghita - Observator.tv

IPJ Harghita informează că, în cazul ursului lovit de maşină şi apoi lăsat să agonizeze pe şosea 16 ore, s-a deschis dosar penal in rem de braconaj.

Poliţiştii precizează că încadrarea juridică a faptei poate fi schimbată, în funcţie de evoluţia anchetei.

Dosar penal de braconaj, după moartea ursului

Un dosar penal de braconaj a fost deschis de poliţişti, după împuşcarea ursului lovit de maşină în Harghita şi apoi lăsat să agonizeze 16 ore pe carosabil.

Pe acelaşi subiect

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Harghita au că ursul care a agonizat pe şosea, între Sovata şi Praid, a fost împuşcat de către vânători, după ce a fost tranchilizat, iar în această cauză poliţiştii au deschis un dosar penal.

Potrivit legii, aceasta este procedura într-un astfel de accident.

Medicul veterinar a hotărât că ursul nu mai poate fi salvat, recomandât sacrificarea animalului. Astfel, ursul a fost ucis în locul în care a zăcut 16 ore, cu două gloanţe în ceafă, apoi încărcat într-un excavator şi transportat spre procesare. Regulamentul prevede ca ursul să fie jupuit, iar carnea acestuia valorificată conform legii.

Reamintim că un urs brun, de 500 de kilograme, a fost lovit de o maşină, sâmbătă seară, în timp ce încerca să traverseze o şosea, pentru a se duce într-o altă parte a pădurii.

Timp de 16 ore, animalul a rămas în acelaşi loc, pe carosabil, autorităţile aşteptând o permisiune specială de la minister pentru mutarea, salvarea sau sacrificarea ursului. Într-un final, s-a decis sacrificarea, deşi animalul s-a ridicat la un moment dat, în şezut.

În urma administrării defectuoase a cazului, prefectul de Harghita a fost demis din funcţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Poliţiştii au deschis dosar penal de braconaj, în cazul ursului lovit de maşină, în Harghita