Antena Meniu Search
x

Video Valeriu Gheorghiţă anunţă că e foarte probabil ca boala COVID-19 să devină sezonieră. Ce înseamnă asta

Covid nu a disparut, cel mai probabil va deveni o boala sezoniera. Dr Valeriu Gheorghiţă, care e si coordonatorul campaniei de vaccinare, spune ca in toamna iarna urmeaza o creştere a numărului de cazuri. Singura naostra arma este vaccinarea.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 25.05.2021, 21:10

Vezi și

Medicii se aşteaptă să avem un al patrulea val în toamnă, singura soluţie rămâne vaccinarea. Până acum, mai puţin de 4.200.000 de români s-au vaccinat împotriva Covid-19. În ultimele 24 de ore sunt mai puţin de 24.000 de oameni care au primit prima doză de ser. Extrem de puţini, aşa că autorităţile caută soluţii. 

Vaccinarea pentru tineri

În primul rând toţi adolescenţii care au între 16 şi 18 ani vor fi invitaţi la maratonul vaccinării, pe 31 mai şi 1 iunie, vor fi aşteptaţi în toate centrele Pfizer din ţară, între 8 -20. Desigur, aceştia trebuie să fie însoţiţi de un părinte, iar în fiecare judeţ, un centru de vaccinare va rămâne deschis non-stop.

Apoi, în curând, ne vom putea vaccina în faţa muzeelor, stadioane, dar şi printre blocuri, în gări şi aeroporturi. Mai mult, va demara şi programul "Oraşul vaccinează satul", medici şi asistenţi vor merge o dată sau de două ori pe săptămână în sate şi vor bate din poartă în poartă ca să vaccineze sătenii.

De asemenea, vor putea fi organizate centre de vaccinare şi în gospodăria unui localnic  şi să fie chemaţi ceilalţi săteni sau organizate şi minimaratoane în sate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Valeriu Gheorghiţă anunţă că e foarte probabil ca boala COVID-19 să devină sezonieră. Ce înseamnă asta