Antena Meniu Search
x

Un profesor de religie din Botoşani se împrumută la bănci pentru a-i ajuta pe săraci

Un tânăr profesor de religie din Botoşani este supranumit de oameni drept 'Îngerul săracilor', după ce s-a împrumutat la bănci pentru a-i ajuta pe cei săraci.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 22.01.2020, 13:28

Un tânăr profesor de religie din Botoşani este supranumit de oameni drept 'Îngerul săracilor', după ce s-a împrumutat la bănci pentru a-i ajuta pe cei săraci.

Vasile Postolachi are 30 de ani, este doctor în teologie ortodoxă şi predă religia la Rădăuţi Prut, o comună situată la graniţa cu Republica Moldova, în Botoşani.

De trei ani, de când predă copiilor din satul bunicilor săi, profesorul a ajuns să fie numit de oameni drept 'Îngerul săracilor'.

Pe lângă activitatea de la catedră, profesorul Postolachi a reuşit să ajute sute de oameni săraci cu mâncare, haine sau lemne de foc.

Pe acelaşi subiect
Vasile Postolachi este profesor de religie în Rădăuţi Prut

Iar pentru a putea face acest lucru s-a împrumutat de la bănci şi chiar a mers în Spania să muncească.

Mai mult, el a organizat mai multe campanii de donaţii, iar ultima s-a numit 'Bucuria de a bucura' şi s-a desfăşurat atât în România, cât şi în Republica Moldova.

Vasile Postolachi a reuşit să convingă profesori, preoţi, elevi şi autorităţi publice să pună mână de la mână pentru a-i ajuta pe toţi oamenii săraci din satele de la graniţă.

La începutul acestui an, campania s-a încheiat după ce 'Îngerul săracilor' a reuşit să strângă haine, mâncare şi lemne de foc pentru 750 de oameni nevoiaşi, de toate vârstele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Un profesor de religie din Botoşani se împrumută la bănci pentru a-i ajuta pe săraci