Antena Meniu Search
x

Dumitra a fost omorâtă de iubit, apoi aruncată lângă un cimitir din Galaţi. Sentință definitivă pentru criminal

Vasile Tofan, bărbatul de 76 de ani acuzat că și-a ucis și tranșat iubita, apoi a aruncat părți din cadavru pe șoseaua de centură, lângă un cimitir din Galați, a fost condamnat definitiv la 26 ani de închisoare pentru omor calificat şi profanare de cadavre.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 14.07.2020, 14:42

Vasile Tofan a fost condamnat la 26 de ani de închisoare.
Torturată şi ucisă de iubit, Dumitra a fost găsită aruncată lângă un cimitir din Galaţi - Observator
  • 26 de ani de închisoare pentru Vasile Tofan, bărbatul care şi-a tranşat iubita în cadă.
  • Bărbatul și-a ieșit din minți după ce femeia i-a spus că nu îl mai satisface.

Mai mult, Curtea de Apel Galați l-a obligat pe individ să le plătească la două dintre rudele victimei câte 35.000 de euro ca daune morale, după ce instanţa de fond stabilise iniţial ca acestea să primească fiecare câte 140.000 de euro.

Tofan şi-a tranşat iubita în cadă, apoi a aruncat-o lângă cimitir

Reamintim că Vasile Tofan este acuzat că, în luna iunie 2019, a ucis-o cu bestialitate pe brăileanca Dumitra Plopeanu, de 67 de ani.

Se pare că femeia s-ar fi amuzat şi totodată i-ar fi reproşat neputinţa sexuală, ceea ce ar fi declanşat nervii bărbatului. După un pumn, au urmat câteva lovituri de cuţit în gât şi piept. 

Ulterior, bărbatul și-a tranșat victima în cada apartamentului și a pus bucățile din trupul femeii în saci, pe care i-a aruncat pe marginea șoselei de centură din Galați, în apropierea unui cimitir.

A mărturisit crima la beție

Dumitra Plopeanu era căutată din data de 16 iunie 2019, atunci când sora ei a reclamat la Poliţia din Brăila că aceasta plecase de acasă, într-o destinaţie necunoscută, şi că nu mai răspundea la mobil.

Potrivit adevarul.ro, poliția a aflat despre crimă în urma unui apel la 112 făcut de cel căruia Tofan, la beție, i-a mărturisit totul.

Realizând că putea fi acuzat pentru tăinuire, bărbatul a anunțat autoritățile.

Oamenii legii au descins la locul indicat de bărbat (zona cimitirului Lazăr din Galaţi), unde au găsit patru saci de rafie plini cu părţi din trupul victimei. Pus în faţa probelor, Vasile Tofan a recunoscut fapta, iar pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventivă.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Dumitra a fost omorâtă de iubit, apoi aruncată lângă un cimitir din Galaţi. Sentință definitivă pentru criminal