Antena Meniu Search
x

Vicepremierul Dan Barna, după evacuarea cu scandal a Spitalului Foişor: "Suntem într-un război. Inamicul se numeşte - Covid 19"

Zeci de pacienţi au fost evacuaţi, vineri seara, din Spitalul Foişor, din Bucureşti, după ce autorităţile au decis ca spitalul respectiv să devină unul suport Covid 19.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 10.04.2021, 07:19

Dan Barna este convins că evacuarea Spitalului Foişor ajută mulţi pacienţi infectaţi cu noul coronavirus
Dan Barna laudă decizia autorităţilor de a evacua Spitalul Foişor - Hepta
  • Pacienţii internaţi la Spitalul Foişor au fost evacuaţi, pentru a face loc unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

Astfel, locurile ocupate de pacienţii evacuaţi ar urma să fie ocupate de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. Decizia autorităţilor a fost luată după ce s-a stabilit că Unităţile de Primiri de Urgenţă ale spitalelor din întreaga ţară au devenit pline cu pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. Peste 800 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus sunt la UPU-rile spitalelor din întreaga ţară, iar peste 30 dintre aceştia sunt intubaţi, fiind în stare critică.

Evacuarea Spitalului Foişor s-a făcut în ciuda protestelor rudelor pacienţilor evacuaţi, fiind necesară intervenţia jandarmilor pentru ca spiritele să nu degenereze. Rudele pacienţilor evacuaţi îi arată cu degetul pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, şi pe Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

În schimb, cei care au luat decizia de evacuare a spitalului respectiv dau vina pe managerul Spitalului Foişor, pentru haosul creat. Aceştia susţin că managerul spitalului respectiv a tergiversat evacuarea spitalului, susţinut şi de medicii din spital care susţin că Spitalul Foişor nu are cum să devină spital suport Covid 19, nefiind posibilă realizarea circuitelor necesare.

Dan Barna, liderul Uniunii Salvaţi România, a lăudat decizia luată de autorităţi şi a transmis un mesaj în acest sens, prin intermediul unui celebru site de socializare: "Suntem într-un război. Inamicul se numește Covid-19 şi nu are niciun cod de onoare, principiu sau regulă. Într-un astfel de război, în care fiecare minut poate să însemne o viață salvată, trebuie să faci ceea ce e de făcut, cu resursele, procedura şi mijloacele de care dispui, chiar dacă nu sunt cele ideale. Da, evacuarea spitalului Foișor în aceste ore de seară și noapte nu are nimic plăcut sau lăudabil. Da, această evacuare a adus un disconfort semnificativ pentru pacienții spitalului care sunt mutaţi sau externaţi intempestiv. A adus și multă emoţie pentru familiile lor. Îmi pare rău de suferința și momentele dificile prin care trec şi le sunt recunoscător că prin sacrificiul pe care îl fac în aceste ore contribuie la acest efort de război comun la care fiecare ar trebui să avem înțelepciunea să o facem prin mesaje și comportament echilibrat. Într-un astfel de război nimic nu este plăcut sau comod și nici nu are cum să fie. Da, nu am avut până acuma de unde să învățăm buna practică a evacuării de spitale, dar efortul și sacrificiul acestei seri, din care avem atâtea de învățat, înseamnă niște șanse în plus la viață pentru acei semeni ai noștri care au nevoie disperată în fiecare minut de mai mult oxigen în plămâni. Pentru fiecare inimă care va continua să bată şi plămân care va continua să respire din noaptea asta cu oxigenul de la Foișor, supărarea justificată a celor mutați în această seară devine un cost acceptabil. 

Împreună Învingem".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Vicepremierul Dan Barna, după evacuarea cu scandal a Spitalului Foişor: "Suntem într-un război. Inamicul se numeşte - Covid 19"