Antena Meniu Search
x

Update Zeci de pacienţi, unii abia operați, evacuaţi de la Spitalul Foişor după ce unitatea a devenit spital suport Covid

Zeci de pacienţi internaţi la Spitalul Foişor, din Bucureşti, au fost evacuaţi pe fugă, vineri seara, după ce autorităţile au decis ca unitatea respectivă să devină spital suport Covid.

de Redactia Observator

la 10.04.2021, 10:21

UPDATE, 22.58: Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a comentat situaţia apărută la Spitalul Foişor din Bucureşti.

UPDATE, 22.50: Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei, îl consideră principalul vinovat pentru situaţia creată pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii. Mai multe detalii, AICI.

UPDATE, 22.45: Fiica unei paciente evacuate de la Spitalul Foişor face dezvăluiri cutremurătoare. Mai multe detalii, AICI.

UPDATE, 22.35: Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, reacţie dură, după ce autorităţile au decis evacuarea pacienţilor de la Spitalul Foişor.

UPDATE, 22.17: Ultimele informaţii de la faţa locului arată că 12 dintre cei 21 de pacienţi ar urma să fie transferaţi la spitale din Bucureşti, după cum urmează: patru la Spitalul Floreasca, cinci la Spitalul Universitar, câte unul la Spitalul Bagdasar-Arseni şi unul la Spitalul Elias şi un pacient va fi transferat la spitalul din Galaţi. Ceilalţi nouă pacienţi, care au fost operaţi sau urmau să fie operaţi, vor fi lăsaţi acasă.

De asemenea, există informaţii conform cărora medicii de la Spitalul Foişor au fost înştiinţaţi încă de la ora 10.00 că spitalul urmează să devină unul suport Covid şi şi-au manifestat nemulţumirea faţă de acest lucru.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

UPDATE, 22.12: Zeci de persoane, aparţinători ai pacienţilor evacuaţi din Spitalul Foişor, au protestat în apropiere de unitatea respectivă, astfel că autorităţile au chemat jandarmii pentru a asigura liniştea şi ordinea şi pentru a se asigura că spiritele nu degenerează.

Primele informaţii de la faţa locului arată că 21 de pacienţi, mulţi dintre ei abia operaţi, ar urma să fie transferaţi la alte spitale din Bucureşti, pentru a se face loc unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

Reprezentanţii Primăriei Bucureşti, de care aparţine Spitalul Foişor, susţin că decizia a venit din partea Ministerului Sănătăţii şi ei nu au putut decât să pună în aplicare decizia respectivă. Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov au precizat că au primit solicitarea de evacuare vineri seara, în jurul orei 21.00, şi că pacienţii ar urma să fie transferaţi la spitalele Floreasca, Universitar şi Bagdasar-Arseni.

În ajutorul SABIF a venit şi SMURD cu câteva echipaje. Direcţia de Sănătate Publică trebuie să asigure mai multe circuite de acces în zona Spitalului Foişor, ceea ce înseamnă că abia sâmbătă sau duminică ar urma ca acolo să fie internaţi pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

Nu în ultimul rând trebuie precizat că autorităţile au anunţat că s-a luat această decizie după ce s-a ajuns la concluzia că Unităţile de Primiri Urgenţe ale spitalelor din ţară sunt pline cu peste 800 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, iar dintre aceştia 35 sunt intubaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Zeci de pacienţi, unii abia operați, evacuaţi de la Spitalul Foişor după ce unitatea a devenit spital suport Covid