Antena Meniu Search
x

36 de muncitori srilankezi, abandonați pe aeroportul Otopeni. Violeta Alexandru, intervenție la miezul nopții

36 de muncitori din Sri Lanka au fost abandonați pe aeroportul Otopeni după ce au rămas fără serviciu și au fost aduși cu autocarele la București pentru a fi repatriați.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 25.05.2020, 09:02

  • Muncitorii au fost concediați după ce unul dintre ei a fost confirmat pozitiv la testul COVID-19.
  • Oamenilor li s-a promis că vor fi trimiși acasă, însă niciun avion nu era pregătit pentru ei.

Muncitorilor li s-a promis că vor fi trimiși acasă, după ce au fost concediați de la firma la care lucrau. Dar când au ajuns la aeroport, oamenii au aflat că nu exista nicio cursă spre Sri Lanka. 

Despre situația imposibilă a celor 36 de muncitori străini a aflat și ministrul Muncii, care a intervenit și le-a găsit un loc pentru a înnopta.

36 de muncitori srilankezi au fost abandonați pe aeroportul Otopeni

”În această noapte, la Otopeni, am căutat o soluție pentru 36 de cetățeni din Sri Lanka aflați, până de curând, în contract de muncă cu un angajator din Botoșani. Dincolo de proceduri și decizii de care ne vom ocupa mâine la prima oră, oamenii se odihnesc peste noapte fiind cazați într-o locație primitoare, se gândesc la ceea ce vor să facă și mâine dimineață discut cu fiecare dintre ei. Traversăm o perioadă grea, cu multă tensiune și adaptări la situații neprevăzute. Cu atât mai mult trebuie să avem grijă de toți cei care au nevoie de ajutor”, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook.

Muncitorii din Sri Lanka au lucrat la o fabrică de confecţii din municipiul Botoşani, însă au fost concediați la scurt timp după ce unul dintre ei a fost confirmat pozitiv la testul COVID-19, după care toți au fost ținuți în carantină instituţionalizată.

Muncitorii din Sri Lanka, cazați peste noapte într-un hotel din apropierea aeroportului
Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe aeroportul Otopeni. Violeta Alexandru, intervenție la miezul nopții